Općina Trnovec Bartolovečki započinje s isplatama uskrsnica Foto: ilustracija

Općina Trnovec Bartolovečki započinje s isplatama uskrsnica

Varaždinske vijesti | 25.3.2023. u 13:06h | Objavljeno u Našim krajem

Umirovljenici, invalidne osobe i osobe socijalnog statusa s prebivalištem na području općine i ove će godine povodom Uskrsa dobiti jednokratnu općinsku novčanu pomoć - uskrsnice.

Pravo na uskrsnice imaju svi umirovljenici, invalidne osobe te osobe slabijeg imovinskog statusa na području Općine Trnovec Bartolovečki čija maksimalna mjesečna primanja ne prelaze iznos od 398 eura. Jednokratna novčana pomoć u obliku uskrsnice iznosi 30 eura.

- Isplata uskrsnica jedna je od mnogih općinskih mjera pomoći našim socijalno najugroženijim mještanima, a cilj nam je uljepšati im i olakšati nadolazeće blagdane – izjavila je načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković te pozvala sve da iskoriste pravo na novčanu pomoć.

Prilikom podizanja jednokratne novčane potpore korisnici trebaju predočiti osobnu iskaznicu, dokaz o statusu umirovljenika, invalidne osobe ili socijalnom statusu, rješenje o ostvarenju prava minimalne naknade Centra za socijalnu skrb i potvrdu o nezaposlenosti te o ostvarenim prihodima.

U naseljima Bartolovec, Žabnik i Štefanec vršit će se predaja uskrsnica u četvrtak, 30. ožujka. U Bartolovcu uskrsnica se može podići u vremenu između 9.30 i 11 sati u Društvenom domu Bartolovec.

U Društvenom domu Žabnik uskrsnice će se dodjeljivati između 11.05 i 12 sati, dok u Štefancu svoju uskrsnicu mještani mogu podići od 12.30 do 14 sati u tamošnjem Društvenom domu.

U petak, 31. ožujka, na red će doći uskrsnice za naselja Šemovec i Zamlaka. U Društvenom domu Šemovec uskrsnice se mogu podići između 9 i 11 sati, a u u Društvenom domu Zamlaka između 11:30 i 13 sati.

Između ponedjeljka i srijede, od 3. do 5. travnja, mještani naselja Trnovec između 9 i 14 sati u svoje uskrsnice mogu podići u prostorijama Općine Trnovec Bartolovečki.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci