OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI Kreće projekt modernizacije javne rasvjete vrijedan 241 tisuću eura Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

OPĆINA TRNOVEC BARTOLOVEČKI Kreće projekt modernizacije javne rasvjete vrijedan 241 tisuću eura

Varaždinske vijesti | 10.9.2024. u 11:10h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki nastavlja se s radom na modernizaciji komunalne infrastrukture, pa samim time i poboljšanju kvalitete života svih mještana.

Naime, općinska načelnica Verica Vitković potpisala je ugovor s tvrtkom MEA-TRADE d.o.o. Zagreb, vrijedan 241 tisuću eura, za modernizaciju javne rasvjete na području cijele općine Trnovec Bartolovečki.

U okviru projekta ukupno se planira postaviti 550 novih LED svjetiljki, a uvest će se i centralni nadzor upravljačkog sustava kako bi se još dodatno omogućio nadzor i kontrola javne rasvjete, praćenje potrošnje, mogućnost daljinskog upravljanja i slično.

S realizacijom ugovora o poboljšanju energetske učinkovitosti sustava javne rasvjete kreće se početkom listopada, a rok za izvršenje radova je četiri mjeseca. Sredstva za provedbu ovog projekta Općina Trnovec Bartolovečki osigurala je u svojem proračunu.

Zadovoljstvo potpisanim ugovorom i skorim početkom realizacije projekta izrazila je načelnica Verica Vitković.

– Cilj modernizacije su značajne uštede u potrošnji električne energije, a tu je i činjenica da su postojeća rasvjetna tijela dotrajala i konstantno se kvare, stoga je bilo potrebno doprinijeti boljoj i kvalitetnijoj isporuci komunalnih usluga našim mještanima, odnosno osigurati kvalitetnu javnu rasvjetu. Osim toga, modernizacijom javne rasvjete doprinosi se zaštiti okoliša, troškovi održavanja novog sustava znatno su manji, povećava se njegova energetska učinkovitost, a poboljšava se i vizualni dojam, odnosno vizura naše općine – rekla je načelnica Vitković.