Načelnik općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec

Općina Trnovec B. u zajedničkom području gdje neće trebati propusnice, ali poziv je i dalje: ostanite doma

| 9.4.2020. u 19:31h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Mještani Općine Trnovec Bartolovečki, od sutra neće trebati propusnice za kretanje na području gradova Varaždina, Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te još 13 općina.

Danas su u Gradskoj vijećnici u Varaždinu gradonačelnici i načelnici odnosno predstavnici općina potpisali Sporazum o zajedničkom obavljanju poslova civilne zaštite – uređivanju međusobnih odnosa u izdavanju propusnica za ulazak i izlazak s mjesta prebivališta i stalnog boravka kao mjere za sprječavanje širenja koronovirusne bolesti COVID-19. To znači da za kretanje ovim područjem propusnica neće trebati za stanovnike s prebivalištem na području gradova Varaždina, Novog Marofa i Varaždinskih Toplica te općina Trnovec Bartolovečki, Beretinec, Cestica, Gornji Kneginec, Jalžabet, Petrijanec, Sračinec, Sveti Ilija, Trnovec, Vidovec, Vinica, Ljubešćica, Breznički Hum, Visoko i Breznica.

Sporazum je potpisao i načelnik Općine Trnovec Bartolovečki Zvonko Šamec koji ističe da se time olakšava kretanje stanovništvo na tom području, ali to nikako nije poziv da se ta mogućnost koristi nepotrebno i neopravdano.

Sporazumom se predviđa olakšano kretanje, bez propusnica, na tom području. One će i dalje trebati za izlazak iz tog područja. Mnogi naši mještani imaju potrebu otići u susjedne općine ili u grad zbog različitih razloga. Ja ih pozivam da to i dalje budu oni najnužniji i najbitniji – obiteljski i eventualna pomoć starijima, poslovni, poljoprivredni radovi. Obavljate samo ono što je prijeko potrebno i ostanite u svojim kućama. Epidemiološka situacija je relativno dobra, a takva će ostati samo ako ćemo se pridržavati mjera i uputa koje i dalje vrijede – poručio je načelnik Šamec.

Također, načelnik Šamec zahvaljuje svom zamjeniku, ujedno i načelniku općinskog Stožera civilne zaštite, Mariju Milaku, te općinskim djelatnicima na ogromnom trudu koji su u protekla tri tjedna uložili u izdavanje propusnica mještanima Općine Trnovec Bartolovečki.