Općina Trnovec Bartolovečki uskoro kompletno pokrivena optičkom mrežom

VV | 13.3.2023. u 17:33h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U neposrednoj blizini sjedišta Općine Trnovec Bartolovečki postavljen je novi info pult na kojem će mještani dobiti sve potrebne informacije o aktualnostima i novostima. Info pult postavljen je u sklopu projekta izgradnje optičke mreže. Naime, cilj je da cijeli Trnovec Bartolovečki bude pokriven optičkom mrežom, pa tako Općina svim kućanstvima na svom području u stopostotnom iznosu financira troškove priključka.

Vitković je naglasila kako će info pult mještanima omogućiti brži i jednostavniji uvid u sve ono što se radi i događa diljem općine.

- Investicija je to koju je Općini darovala tvrtka Infrastruktura. Vjerujem da ćemo u suradnji s njima imati i našu novu web stranicu koja će biti povezana s Facebook stranicom i naravno, s ovim info pultom. Na ovaj način će građanima biti još dostupnije sve novosti i informacije – rekla je Vitković.

Započeli su radovi na uvođenju optičke mreže na području cijele općine. Tako je jedan dio naselja Trnovec već dobio priključak, a do kraja godine cijelo će biti pokriveno optičkom mrežom, dok će u tijeku i priprema projekta za sva ostala naselja u općini.

- Pozivam sve mještane da pristupe postupku priključenja, s obzirom da će Općina u ove dvije godine u stopostotnom iznosu financirati priključak na optičku mrežu. Općina Trnovec Bartolovečki ima oko 2100 domaćinstava, a za ovu godinu osigurali smo 66 tisuća eura. Za sve suglasnosti koje će doći za iduću godinu, izdvojit ćemo potrebna sredstva koja će biti dostatna za sve priključke, za sva domaćinstva - izjavila je Vitković i pojasnila kako postupak priključenja na optičku mrežu ne znači promjenu mrežnog operatera, kako često smatraju mještani.

Galerija slika