Općina Sračinec već počela s konkretnim mjerama za pomoć gospodarstvenicima Foto: Općina Sračinec

Općina Sračinec već počela s konkretnim mjerama za pomoć gospodarstvenicima

| 19.3.2020. u 17:46h | Objavljeno u Našim krajem

Kriza uslijed epidemije koronavirusa sa sobom vuče i mjere privremenog prestanka rada za mnoge uslužne i trgovačke djelatnosti u cijeloj Hrvatskoj, pa tako i u općini Sračinec. Kako bi ublažila posljedice nemogućnosti obavljanja djelatnosti, Općina Sračinec donijela je i prve mjere za pomoć, konkretno, radi se o novčanoj pomoći za plaćanje najma poslovnih prostora te oslobađanje od plaćanja komunalne naknade za poslovne prostore.

- Pravo prijave na ovaj javni poziv imaju pravne osobe sa područja Općine Sračinec koje imaju poslovni prostor na području Općine Sračinec i kojima je sukladno Odluci o mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, naložena obustava rada na rok od 30 dana. Uz to, odlučili smo sve koji plaćaju komunalnu naknadu za poslovne prostore osloboditi ovog davanja za period od 1. 1. 2020. do 30. 6. 2020. godine. Ovo je tek početak i prva mjera, ovisno o razvoju situacije Općina Sračinec će u okviru svojih mogućnosti nastaviti s mjerama pomoći gospodarstvenicima, ali i mještanima - rekao je načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec.

Općina će obrtnicima i poduzećima koji zadovoljavaju kriterije isplatiti pomoć u iznosu jedne mjesečne zakupnine, a najviše do 2.000,00 kuna po poslovnom prostoru bez uključenog poreza na dodanu vrijednost. Krajnji rok za podnošenje prijava je 15. travnja 2020. godine do 10:00 sati na obrascima koji su dostupni na web stranici sracinec.hr.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci