Akcija "Čitaonica i posudionica slikovnica i knjiga" iz Sračinca među najboljima u Hrvatskoj Foto: Općina Sračinec

Akcija "Čitaonica i posudionica slikovnica i knjiga" iz Sračinca među najboljima u Hrvatskoj

Varaždinske vijesti | 21.11.2019. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Svečanost proglašenja Naj-akcija i novih "Gradova i općina-prijatelja djece" održana je u utorak 19. studenog u Starogradskoj vijećnici u Zagrebu. Na svečanosti su, osim brojnih uzvanika iz resornih ministarstava i ureda koji se bave djecom, bile prisutne i brojne delegacija gradova i općina koji sudjeluju u akciji "Gradovi i općine-prijatelji djece".

Osim što su u ovo probrano društvo uključeni novi gradovi i općine, dodijeljene su i nagrade za Naj-akciju. I Općina Sračinec prijavila je Naj-akciju provedenu tijekom godine za djecu i s djecom i tako konkurirala za nagradu. Koordinacijski odbor predložio je za Naj-akciju "Čitaonicu i posudionicu slikovnica i knjiga", kojoj je prepoznata kao jedna od najboljih akcija, i dodijeljena joj je Pohvala za Naj-akciju u 2019.godini. U izaslanstvu Općine Sračinec na svečanosti su bili načelnik Božidar Novoselec, Predsjednica koordinacijskog odbora "Općina prijatelj djece" Stanka Miko te općinska vijećnica Brankica Bešenić.

Podsjetimo, Općina Sračinec je status Općina - prijatelj djece dobila 2017. godine, a ovo je druga pohvala za aktivnosti kojima općina Sračinec poboljšava i uljepšava život djece u općini. S novim aktivnostima nastavlja i dalje, bliži nam se Božić koji tradicionalno donosi mnogobrojne aktivnosti djece i za djecu.