OPĆINA PETRIJANEC Odana počast hrvatskim braniteljima

VV | 5.8.2021. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti te Dana hrvatskih branitelja u općini Petrijanec je odana počast i zahvala svima koji su svojim zalaganjem doprinijeli našoj današnjoj slobodi. Najprije je u Zelendvoru položen vijenac i zapaljene su svijeće, a nakon toga i u Novoj Vesi Petrijanečkoj kod braniteljskog spomenika također su položeni vijenci i zapaljene svijeće.

– Danas se sjećamo veličanstvene vojno-redarstvene akcije u koju je bio uključen velik broj vojnika a nakon koje je oslobođeno 18,4% ukupne površine Hrvatske. Svi se prema braniteljima moramo odnositi s osobitim poštovanjem, vrijeme je to kada se sjećamo posebno onih koji su svoje živote položili na oltar domovine. Svim braniteljima želim čestitati Dan pobjede i domovinske zahvalnosti te Dan hrvatskih branitelja! – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec, koji je zajedno s vijećnicima Općinskog vijeća položio vijenac i zapalio svijeću.

Svoje poštovanje došli su izraziti i konjanici udruge Konj moj prijatelj te članovi Udruge dragovoljaca i veterana domovinskog rata Petrijanec. U ime branitelja obratio se ispred UDVDR Stjepan Jovan, a prigodnu molitvu vodio je župnik Župe Petrijanec Ivan Sakač.