Općina Petrijanec dodijelila 70 stipendija učenicima i studentima

VV | 8.12.2020. u 18:17h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Petrijanec i ove godine stipendira učenike i studente kako bi ih potaknula na ostvarivanje što boljeg uspjeha u školi te na uključivanje što većeg broja mladih ljudi na nastavak školovanja na visokoškolskim ustanovama.

Za školsku odnosno akademsku 2020./2021. godinu dodijeljeno je 70 stipendija, a u proračunu Općine za tu je svrhu osigurano 270.000 kuna. Prema definiranim kriterijima, Povjerenstvo za provedbu natječaja utvrdilo je da pravo na stipendiju ima 29 učenika i 41 student.

Učenici srednjih škola sa sjedištem na području Varaždinske županije i izvan nje dobivat će stipendije u iznosu od 200 kuna mjesečno. Studenti polaznici visokih učilišta sa sjedištem na području Varaždinske županije dobivat će 300 kuna mjesečno, a studenti čija visoka učilišta sjedište imaju na području Međimurske županije 350 kuna mjesečno. Oni studenti koji visoka učilišta polaze izvan Varaždinske i Međimurske županije, na području Republike Hrvatske ili u stranoj državi, dobivat će 600 kuna mjesečno.

Učenicima srednjih škola stipendije se dodjeljuju za razdoblje od 1. rujna 2020. godine do 30. lipnja 2021. godine, a studentima za razdoblje od 1. listopada 2020. godine do 31. srpnja 2021. godine.

S obzirom na cjelokupnu situaciju s virusom COVID-19 na području Varaždinske županije, ali i šire, ove se godine neće održati potpisivanje ugovora. Učenicima i studentima ugovori su poslani poštom u dva primjerka te su dužni potpisani primjerak ugovora dostaviti u prostorije Općine zajedno s potrebnom dokumentacijom.

Načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec upućuje čestitku svim stipendistima, uz želju da i dalje nastave ostvarivati takve i još bolje rezultate jer samo vlastitim razvojem, razvojem svojih osobnih i profesionalnih sposobnosti u mogućnosti smo unapređivati svoju zajednicu.

„Pandemija koronavirusa poremetila je brojne planove, no ono što nijednog trenutka nije bilo upitno su stipendiranje učenika i studenata. Obrazovanje je temelj razvoja svakog društva, a bez kvalitetnih i obrazovanih pojedinaca nema budućnosti. Mi ćemo nastaviti poticati naše mlade na izvrsnost i nastavak obrazovanja”, istaknuo je načelnik Posavec.

Inače, prema zadnjim podacima Državnog zavoda za statistiku, u akademskoj godini 2018/2019, 117 studenata prema mjestu prebivališta dolazi upravo iz Općine Petrijanec a u statistiku ulaze visoke škole, veleučilišta, fakulteti stručni studij, fakulteti sveučilišni studij i umjetničke akademije. Također, prema istim podacima upisana su i 2 studenta na doktorski studij.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci