Općina Petrijanec dodatno povećala uskrsnice za umirovljenike, isplata 4. travnja Foto: ilustracija

Općina Petrijanec dodatno povećala uskrsnice za umirovljenike, isplata 4. travnja

Varaždinske vijesti | 24.3.2023. u 19:05h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Petrijanec će povodom uskrsnih blagdana, a prema odluci načelnika Željka Posavca, svim umirovljenicima čiji je iznos ukupnih mirovinskih primanja niži od 300 eura (2.260,35 kuna), isplatiti jednokratna novčana potpora u iznosu od 30 eura (226,05 kuna).

Uvjeti za isplatu novčane potpore:
- da umirovljenik nije korisnik inozemnih mirovina ili neke druge mirovine,
- da je ukupna mirovina umirovljenika manja od 300 eura.

Upis korisnika koji zadovoljavaju uvjete obavljat će se do 31. ožujka, radnim danom od 9:00 do 14:00 sati, u prostorijama Općine Petrijanec (Vladimira Nazora 157, Petrijanec).

Prilikom upisa potrebno je donijeti: osobnu iskaznicu, posljednji odrezak mirovine, OIB i IBAN račun.

Novčane potpore će se isplaćivati 4. travnja na žiro račun umirovljenika, a za sve korisnike potpore koji nemaju otvoren žiro račun isplata će biti 4. travnja u prostorijama Općine Petrijanec (Vladimira Nazora 157) u vremenu od 12:00 do 14:00 sati.

Napomenimo da je riječ o dodatnom povećanju uskrsnica. Naime, još prije par tjedana bilo je najavljeno da će uskrsnice u općini Petrijanec iznositi 20 eura (150 kuna), uz cenzus od 2.000 kuna.

>> Koji gradovi i općine u Varaždinskoj županiji će dijeliti uskrsnice i – koliko?

Kako nam je pojasnio načelnik Posavec, dodatne analize pokazale su da bi, nakon usklađivanja i porasta iznosa mirovina, mali broj umirovljenika ostvario ovo pravo.

- Umirovljenici su ionako u teškoj situaciji, a zato će se u obzir uzimati i mirovina za veljaču, prije isklađivanja - istaknuo je.

- Ove godine povećali smo cenzus mirovine na 300 eura (2.260,35 kuna) te tako dodatno uključili još više umirovljenika u ove potpore. Povećali smo i iznos jednokratne potpore na 30 eura. Svjesni smo da su ovo simbolične potpore, ali na taj način pokušavamo uljepšati blagdane umirovljenicima s područja općine Petrijanec koji su puno dali za našu zajednicu tijekom radnog vijeka. Pozivam sve umirovljenike s manjom mirovinom od 300 eura da se prijave u prostorijama Općine Petrijanec i tako ostvare svoju jednokratnu potporu – rekao je načelnik Posavec.