Općina Maruševec donirala klima uređaje Domu zdravlja Varaždinske županije

vv | 13.9.2024. u 16:50h | Objavljeno u Našim krajem

Uz financijsku pomoć Općine Maruševec, za zgradu Doma zdravlja Varaždinske županije u Maruševcu nabavljene su i postavljene dvije vanjske i dvije unutarnje jedinice klima uređaja za prostor čekaonica.

Uvidjevši da u proteklim nesnosno vrelim mjesecima boravak u čekaonicama za pacijente predstavlja veliku neugodu bez prikladnog hlađenja, u dogovoru načelnika Općine Maruševec Marija Klapše i ravnatelja Doma zdravlja Jurice Veroneka pokrenuta je i vrlo brzo realizirana ova korisna donacija. Klima uređaji s mogućnošću grijanja i hlađenja nabavljeni su i postavljeni prošlog mjeseca, a ukupna vrijednost investicije iznosi 2.139,35 eura.

Prema riječima ravnatelja Veroneka, ova vrijedna donacija s oduševljenjem je prihvaćena. Veronek je prilikom potpisivanja ugovora o donaciji u ime zaposlenika i korisnika zdravstvenih usluga u Maruševecu zahvalio načelniku Klapši što je prepoznao hitnu potrebu i odmah reagirao te najavio novu investiciju u objektu - početak radova na rekonstrukciji i uređenju sanitarnih čvorova u visini preko 62.461,89 eura, odnosno 470.619,11 kuna.

120924-donacija-klima-marusevec-3_Large.jpg

- Zadovoljstvo mi je što Općina Maruševec može doprinijeti poboljšanju uvjeta rada, smanjenju rizika za zdravlje te jačanju higijenskih standarda u zdravstvenom objektu u Maruševcu. Ujedno zahvaljujem Domu zdravlja, Ljekarni i Varaždinskoj županiji što kroz sve dosadašnje investicije čine našu zdravstvenu ustanovu sigurnom te ugodnim mjestom za rad - rekao je prilikom predaje donacije načelnik Mario Klapša.

Ovo nije jedina donacija za ustanovu u Maruševcu, budući da je Općina Maruševec ranijih godina pribavila zdravstvenu opremu za potrebe ordinacije obiteljske medicine vrijednosti preko 2.600 eura, odnosno 20 tisuća kuna.

Uz Općinu Maruševec, u objektu u Maruševcu u proteklom su vremenu realizirana brojna ulaganja i od strane Doma zdravlja i Ljekarne Varaždinske županije. Štoviše, u potpunosti je obnovljena stomatološka ambulanta te je nabavljena nova, moderna stomatološka jedinica, dok je za patronažnu djelatnost nabavljen i postavljen klima uređaj. Uz zgradu je saniran potporni zid koji je prijetio urušavanjem, uređen je vanjski prostor, izmijenjena je dotrajala stolarija, ugrađena su nova pomična vrata, ugrađena je učinkovita LED rasvjeta, a uz rješavanje problema vlažnog zida u zajedničkom hodniku zamijenjena je podna keramika te su odrađeni soboslikarski radovi.

120924-donacija-klima-marusevec-2_Large.jpg