OPĆINA MARUŠEVEC Mlade obitelji mogu dobiti sredstva za rješavanje stambenog pitanja Foto: Pexels/ilustracija

OPĆINA MARUŠEVEC Mlade obitelji mogu dobiti sredstva za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti | 11.10.2023. u 12:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Maruševec objavila je drugi ovogodišnji Javni poziv za dodjelu bespovratnih potpora mladim obiteljima za rješavanje njihovog stambenog pitanja, za koji je u općinskom Proračunu ove godine osigurano 55 tisuća eura, odnosno preko 414 tisuća kuna.

Mlade obitelji s područja općine Maruševec mogu ostvariti bespovratnu potporu kroz dvije mjere iz Programa demografskih mjera za poticanje rješavanja stambenog pitanja mladih obitelji na području Općine Maruševec za 2023. godinu, i to za sufinanciranje adaptacije obiteljske kuće te za sufinanciranje kupnje obiteljske kuće/stana.

Prijavitelji mogu ostvariti sufinanciranje za adaptaciju obiteljske kuće na području Općine Maruševec u iznosu do 50 posto prihvatljivih troškova, a najviše do 2.000,00 eura, pod uvjetom da je adaptacija započela nakon završetka 1. ovogodišnjeg Javnog poziva.

Što se tiče sufinanciranja kupnje obiteljske kuće/stana, prijavitelji mogu ostvariti sufinanciranje u iznosu do 50 posto kupoprodajne cijene, a najviše 4.000,00 eura pod uvjetom da je kupoprodajni ugovor sklopljen nakon završetka 1. ovogodišnjeg Javnog poziva.

- Iz godine u godinu stvaramo uvjete za ostanak i doseljavanje mladih obitelji na naše područje radi demografske obnove, povećanja broja stanovnika i ravnomjernog gospodarskog razvoja općine. To je dokaz da je Općina Maruševec socijalno osjetljiva i da brine o potrebama svojih građana, a vjerujemo da će ovakve politike biti dodatni poticaj mladim ljudima za ostanak u našem kraju, imajući na umu da su upravo oni nositelji razvoja i presudni faktor povećanja nataliteta. I ove godine vlada interes za bespovratne potpore, zbog čega smo u općinskom proračunu osigurali veća sredstva nego prijašnjih godina - naglašava načelnik Općine Maruševec Mario Klapša.

Javni poziv kao i svi potrebni dokumenti, nalaze se na internetskim stranicama Općine Maruševec, a rok za prijavu na Javni poziv je 19. listopad ove godine.