Općina Martijanec za rad 13 udruga izdvojila više od 43 tisuće eura

Varaždinske vijesti | 26.4.2023. u 15:23h | Objavljeno u Našim krajem

Drago mi je što i ove godine možemo pomoći udrugama koje obogaćuju društveni život na našem području, rekao je načelnik Općine Branimir Nađ

Udruge su važan dio svake zajednice jer okupljaju mještane i svojim aktivnostima, odnosno radom obogaćuju društveni, kulturni i sportski život sredine u kojoj djeluju.

U Općini Martijanec niz je udruga u koje su uključeni brojni mještani te zajedno osmišljavaju projekte na dobrobit zajednice, a Općina im na razne načine, između ostalog i financijski pomaže kako bi sve zamišljeno i realizirale.

Tako je za financiranje projekata i programa udruga iz ovogodišnjeg općinskog proračuna odobreno 43.430,00 eura za rad 13 udruga.

- Vrlo sam zadovoljan radom udruga na našem području i drago mi je što se naši mještani imaju gdje okupljati i angažirati na raznim aktivnostima. Znamo da neke udruge njeguju tradiciju i čuvaju kulturnu baštinu, neke djeluju i humanitarno ili pak je njihov rad usmjeren na sportske aktivnosti. Što god da je u njihovom fokusu, najvažnije je da ono što rade, rade na zadovoljstvo ne samo svojih članova, nego i na dobrobit cijele općine. Drago mi je što je Općina i ove godine u mogućnosti pomoći svima njima koji obogaćuju društveni život na našem području, a činit ćemo to i dalje – rekao je načelnik Branimir Nađ.