Općina Martijanec osigurala više od 50 tisuća eura za vrtić "Vlakić" iz Martijanca Foto: Općina Martijanec

Općina Martijanec osigurala više od 50 tisuća eura za vrtić "Vlakić" iz Martijanca

Varaždinske vijesti | 9.6.2023. u 16:02h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Martijanec osigurala je značajna sredstva za rad vrtića.

Riječ je o 29 tisuća eura za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u ovoj godini, a spomenuta sredstva utrošit će se, između ostalog, za sufinanciranje troškova prehrane djece i potom za pokrivanje troškova energenata i komunalija.

- Svaka pomoć prilikom sufinanciranja troškova vrtića je dobrodošla pa tako i ovih 29 tisuća eura koje smo osigurali preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade. Donedavni rast cijena energenata predstavljao je značajno financijsko opterećenje za vrtić, odnosno proračun, i ovim iznosom olakšano nam je pokrivanje troškova - pojasnio je načelnik Općine Martijanec Branimir Nađ.

No, to nisu jedina sredstva koje je Općina osigurala preko Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade.

Naime, nedavno je donesena odluka kojom je gotovo 20 milijuna kuna dodijeljeno vrtićima širom Hrvatske za poboljšanje materijalnih uvjeta. Među njima našao se i vrtić u Martijancu kojemu je zahvaljujući prijavi Općine dodijeljeno 25,4 tisuće eura.

- Ova sredstva iskoristit će se za projekt uređenja okoliša i vanjskih terena, poligona i učionice na otvorenom. Radi se o važnim sredstvima kako bi naši mališani imali što bolje uvjete, a zaposlenice i zaposlenici ustanove što bolje uvjete za rad. Koristimo svaku priliku da se prijavimo za sredstva s nacionalne razine ili pak preko fondova Europske unije i tako će biti i ubuduće - zaključio je načelnik Nađ.