Općina Ljubešćica daje stipendije: načelnik sa studentima potpisao ugovore

vv | 6.11.2023. u 17:13h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 5. studenog, u prostorijama Općine Ljubešćica općinski načelnik Nenad Horvatić potpisao je ugovore o dodjeli stipendija sa 16 studenata koji su ostvarili pravo na stipendiju.

Stipendije se dodjeljuju prema provedenom Natječaju za dodjelu stipendija studentima Općine Ljubešćica koji ispunjavaju slijedeće uvjete: da su državljani Republike Hrvatske, da imaju prebivalište na području Općine Ljubešćica najmanje pet godina prije podnošenja zahtjeva za dodjelu stipendija, da imaju status redovitog studenta, da nisu korisnici drugih novčanih primanja koja imaju obilježja stipendije, da roditelj-student imaju podmirene sve obveze prema Općini u roku utvrđenom uplatnicom, a najkasnije na dan raspisivanja natječaja.

Općina Ljubešćica u akademskoj godini 2023./2024. dodijelila je ukupno 16 stipendija i to 4 stipendija u iznosu od 75,00 eura mjesečno za studente koji studiraju na području Varaždinske, Međimurske i Koprivničko-križevačke županije i 12 stipendija u iznosu od 100,00 eura mjesečno za studente koji studiraju na području grada Zagreba i ostalih županija u Republici Hrvatskoj.

Potpisivanju su prisustvovali predsjednik Općinskog vijeća Općine Ljubešćica Stjepan Ivanušec, članice Komisije za dodjelu stipendija, te stipendisti i njihovi roditelji.

Općinski načelnik Nenad Horvatić studentima je poželio uspjeh u daljnjem obrazovanju, ali i ostanak na području općine Ljubešćica nakon školovanja kako bi svojim budućim radom mogli doprinijeti razvoju lokalne zajednice.

Potpisivanje_ugovora_o_dodjeli_stipendija_5.11.2023._4.jpg

Potpisivanje_ugovora_o_dodjeli_stipendija_5.11.2023._3.jpg

Potpisivanje_ugovora_o_dodjeli_stipendija_5.11.2023._2.jpg