Općina Donja Voća sufinancira troškove kupnje radnih materijala

VV | 14.7.2024. u 17:50h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Donja Voća od 2021. godine kontinuirano sufinancira radne materijale učenika, a od prošle godine i likovne mape za prvašiće. Načelnica Općine Donja Voća donijela Odluku o sufinanciranju radnih materijala svim učenicima i kupnju likovnih mapa za prvašiće kako bi se roditeljima olakšao trošak polaska njihovih đaka u novu školsku godinu sa sljedećim iznosima:

  • od 1 do 4 razreda u iznosu 40,00 EUR po učeniku
  • od 5 do 8 razreda u iznosu 60,00 EUR po učeniku

Općina Donja Voća od 2021. godine značajna sredstva u proračuna izdvaja za svoje školarce pa tako uz sufinanciranje radnih materijala učenika i kupnju likovnih mapa za prvašiće, sufinancira školu plivanja, školske projekte i dječje darove te izdvaja sredstva i za nagrađivanje najuspješnijih učenika. Uz sve to, po prvi put od listopada 2023.godine sufinancira trošak provedbe produženog boravka u OŠ Andrije Kačića Miošića Donja Voća. Uz sve navedeno, Općina Donja Voća za novu školsku godinu 2024/2025 putem Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade osigurala je sredstva i za sufinanciranje provedbe škole nogometa i školu stranih jezika za djecu predškolske dobi i dobi od I. do IV. razreda osnovne škole. Ostvarena sredstva omogućit će svoj djeci s područja Općine Donja Voća besplatan polazak na programe te time spriječiti socijalnu isključenost radi socioekonomskih razloga.

Briga o najmlađima prioritet je Općine Donja Voća i Načelnice Kočet. Pa tako su značajna sredstva osigurana u ovogodišnjem općinskom proračunu za predškolsko i školsko obrazovanje u iznosu od 560 tisuća eura. Značajni dio sredstava odnosi se na osiguranje bespovratnih sredstava za najvažniji kapitalni projekt tj. rekonstrukciju područne škole s ciljem provedbe programa predškolskog odgoja i obrazovanja, čime se dobiva izgradnja prvog dječjeg vrtića na području općine Donja Voća. Za navedeni najvažniji kapitalni projekt Općina Donja Voća osigurala bespovratna sredstva kvalitetnom prijavom na objavljen poziv Ministarstva znanosti i obrazovanja uz podršku i partnerstvo Varaždinske županije. Uz ogroman uloženi trud i angažman ishođena je i građevinska dozvola za školsko-sportsku dvoranu u sklopu osnovne škole u Donjoj Voći potrebne za prijavu i osiguranje sredstava iz NPOO-a. Izgradnja sportske dvorane u Donjoj Voći, ujedno i jedine općina na području Varaždinske županije koja uz osnovnu školu nema dvorane, jedan je i od prioriteta izgradnje školske infrastrukture  u školstvu Varaždinske županije.