Općina Beretinec dobila bezuvjetno mišljenje državne financijske revizije Foto: VV arhiva / ilustracija

Općina Beretinec dobila bezuvjetno mišljenje državne financijske revizije

Varaždinske vijesti | 18.8.2021. u 09:08h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec dobila je bezuvjetno mišljenje na temelju državne financijske revizije Općine Beretinec za 2020. godinu.

Predmet revizije bili su godišnji financijski izvještaji, i to: Izvještaj o prihodima i rashodima, primicima i izdacima, Bilanca, Izvještaj o promjenama u vrijednosti i obujmu imovine i obveza, Izvještaj o rashodima prema funkcijskoj klasifikaciji, Izvještaj o obvezama te Bilješke uz financijske izvještaje.

Osim godišnjih financijskih izvještaja, predmet revizije bila je i usklađenost poslovanja Općine sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima koji imaju značajan utjecaj na poslovanje.

Na rezultate revizije osvrnuo se Igor Kos, načelnik općine Beretinec od 2013. do ovogodišnjih lokalnih izbora.

- Kao odgovorna osoba (načelnik općine od 2013.–2021., a sada vijećnik) ponosan sam na ovo bezuvjetno mišljenje, koje prema riječima državnih revizora dobiva svega 10-15% jedinica lokalne i regionalne samouprave. Bezuvjetno mišljenje potvrda je i dokaz da je poslovanje Općine za 2020. (a i svim godinama mojeg mandata) u svim značajnim odrednicama obavljano u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima. Uz to treba napomenuti da je Općina Beretinec za 2020. godina dobila i maksimalan broj bodova te priznanje od Instituta za javne financije za transparentnost. Smatram da je to pravi primjer svima kako treba raditi i trošiti javni novac - istaknuo je Kos.

Označeno u