Općina Bednja ulaže u urbanizaciju naselja: "Želimo da mlade obitelji ostanu ovdje"

| 23.9.2022. u 15:00h | Objavljeno u Našim krajem

Uskoro kreće izgradnja novog, središnjeg trga u naselju Vrbno. Potvrđeno je to potpisom ugovora o izvođenju radova, a kako je naglasio načelnik Općine Bednja Damir Poljak riječ je o važnom ulaganju u daljnju urbanizaciju naselja koje će sasvim sigurno biti poticaj i razvoju turizma i ostanku mladih obitelji.

Radove vrijedne gotovo 800 tisuća kuna izvodit će tvrtka Buzina gradnja d.o.o. s čijim je predstavnikom načelnik Poljak potpisao ugovor.

Da se radi o važnom projektu za daljnji razvoj čitavog ovog kraja potvrđuje i činjenica da je Općina  za njega povukla sredstva iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje i inače redovito prepoznaje i sufinancira općinska ulaganja.

- Ne samo da će novi trg dodatno urbanizirati naselje i postati središnje mjesto okupljanja naselja, on će biti i temelj za daljnji razvoj turizma na čitavom našem području te poticaj mladim obiteljima da ostanu u Vrbnu i ovdje grade svoju obitelj. Općina redovito prepoznaje važnost ovakvih i sličnih investicija i ulaganjem u komunalnu, prometnu i društvenu infrastrukturu stvara kvalitetne uvjete za život svih stanovnika – rekao je načelnik Poljak.

Radovi bi trebali krenuti uskoro, nakon uvođenja izvođača u posao, a uz novi će se trg nalaziti i dječje igralište što će, nakon značajnijih ulaganja u centru Bednje te izgradnje trga u Cvetlinu, biti još jedan korak više u unapređenju života u svim naseljima Općine Bednja.

Opcina_Bednja_-_izgradnja_trga_u_Vrbnu_1.jpg