BEDNJA Dječji vrtić Zibeljko: Ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece je prioritet!

Općina Bednja/vv | 6.6.2023. u 13:28h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Bednja osigurala značajnu financijsku podršku za unapređenje uvjeta Dječjeg vrtića Zibeljko

Općina Bednja zna kolika je važnost ulaganja u obrazovanje i dobrobit djece. Kroz suradnju s nadležnim institucijama i angažman lokalne zajednice, ostvarena je značajna financijska podrška koja će omogućiti provođenje projekta ulaganja u objekt Dječjeg vrtića Zibeljko, a odobreni iznos sufinanciranja iznosi 22 616,97 eura, odnosno 170 407,56 kuna.

U skladu s Programom podrške poboljšanja materijalnih uvjeta u dječjim vrtićima u 2023. godini, državna tajnica za demografiju i mlade donijela je odluku o raspodjeli financijskih sredstava za projekte usmjerene s ciljem Programa, a među gradovima i općinama kojima će programi biti sufinancirani je i Općina Bednja. Zadovoljstvo odobrenim projektom istaknuo je načelnik Općine Bednja Damir Poljak.

-Ponovno smo se uspješno prijavili na državni poziv i tako osigurali značajna sredstva sufinanciranja za poboljšanje uvjeta u Dječjem vrtiću Zibeljko, koji je od velike važnosti za lokalnu zajednicu. Ovaj projekt, vrijedan više od 22 tisuće eura, ima za cilj osigurati sigurno okruženje i udobnost za djecu koja pohađaju vrtić te je u sklopu inicijative planirana izgradnja ograde oko vrtića i nadstrešnica koje će pružiti dodatnu zaštitu od nepovoljnih vremenskih uvjeta. Ulaganje u obrazovanje i dobrobit djece uvijek je bio, i uvijek će biti prioritet - objasnio je načelnik Poljak te zahvalio svim institucijama, stručnjacima i lokalnim stanovnicima koji su sudjelovali u ostvarivanju ove potpore.

Odluka Općine Bednja da osigura sufinanciranje ovog projekta odražava njezinu posvećenost unaprijeđenju uvjeta u obrazovnim ustanovama i brizi za najmlađe članove zajednice. Vrtić Zibeljko je važno središte za razvoj djece i njihovo prvo iskustvo u obrazovnom okruženju, a kroz ove investicije, Općina nastoji stvoriti poticajno i sigurno okruženje koje će djeci omogućiti kvalitetno obrazovanje i igru.

Očekuje se da će radovi započeti uskoro te da će nova ograda i nadstrešnice biti završene u što kraćem vremenskom roku, pružajući sigurno i udobno okruženje za djecu Dječjeg vrtića Zibeljko.