Održano predavanje o ovisnosti za roditelje učenika sedmih i osmih razreda OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave

Varaždinske vijesti | 17.2.2023. u 16:19h | Objavljeno u Našim krajem
"Ne gledajte na nas kao neprijatelja veća kao na potporu" poručio je okupljenim roditeljima načelnik Policijske postaje Ivanec Danijel Leskovar.

S problemom ovisnosti i svim opasnostima i rizicima koje ovisnost donosi, nedavno su upoznati učenici osmih lepoglavske razreda škole, a sada i njihovi roditelji.

Uz socijalnog pedagoga Mirka Bistrovića, o vrstama ovisnosti, njenoj prisutnosti i rizicima kojima su mladi izloženi, na predavanju su govorili i načelnik Policijske postaje Ivanec Danijel Leskovar te policijski službenik PP Ivanec Božidar Šumečki koji kao kontakt policajac djeluje na području Grada Lepoglave.

Roditelji su upozoreni da se nikako ne smije zanemarivati promjene ponašanja vlastitog djeteta, njegov kasni dolazak kući, izbjegavanje jela, znakovi prehlade kada dijete nije prehlađeno te drugi znakovi čudnog ponašanja.

Vrijeme je tada za reakciju, ali nikako uz upotrebu sile jer će time, istaknuto je, samo pogoršati situaciju te od djeteta "stvoriti" nasilnika.

Roditeljima su pruženi savjeti kako nadzirati dijete i utjecati na njega s namjerom da ga se zaštiti od izloženosti brojnim ovisnostima koje, više nego ikad, prijete djeci i mladima.

Posebno je pri tom istaknuto da su učitelji najveći prijatelji djece te da je suradnja roditelja s učiteljima itekako važna. Potrebno je pri tom slušati savjete i, ako se ukaže potreba, zatražiti stručnu pomoć.

A pomoć je roditeljima ponuđena od strane policije.

"Svi mogu iznevjeriti vaše dijete, ali vi roditelji nikada" poručio je okupljenim roditeljima učenika sedmih i osmih razreda socijalni pedagog Mirko Bistrović na predavanju na temu ovisnosti održanom u OŠ Ante Starčevića iz Lepoglave.

Uz 60-ak roditelja i učitelje, predavanju je nazočio i gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić.