PETRIJANEC Konstituirano Općinsko vijeće, predsjednik SDP-ov Martin Evačić Foto: Općina Petrijanec

PETRIJANEC Konstituirano Općinsko vijeće, predsjednik SDP-ov Martin Evačić

VV | 8.6.2021. u 11:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Društvenom domu u Petrijancu u ponedjeljak, 7. lipnja održana je konstituirajuća sjednica Općinskog vijeća. Za predsjednika Općinskog vijeća izabran je novi-stari predsjednik Martin Evačić, a za potpredsjednike su izabrani Zvonko Bedenik i Matija Košić.

Od ukupno 13 vijećnika većinu, osam vijećnika, osvojio je SDP: Diana Ljubek, Zvonko Bedenik, Ines Krobot, Ivana Dombaj, Martin Evačić, Miroslav Koprek, Rudolf Potočnjak i Goran Kišić, četiri vijećnika su s liste HDZ - HSS -HSLS: Ines Kurečić, Josip Božić, Matija Košić, Gordana Vidović te jedna vijećnica Reformista Vesna Bednjanić. Na sjednici su uOdbor za statutarno-pravna pitanja i mandatne poslove izabrani Ines Krobot, Ivana Dombaj i Gordana Vidović. Predsjednica Odbora za za statutarno–pravna pitanja i mandatne poslove Ines Krobot pročitala je Izvješće Odbora, te su mandati verificirani i slijedilo je polaganje svečane prisege članova Općinskog vijeća. Izabran je i Odbor za izbor i imenovanja u kojem su Zvonko Bedenik, Diana Ljubek i Ines Kurečić te Odbor za financije i proračun u koji su imenovani Martin Evačić, Zvonko Bedenik i Vesna Bednjanić.

Od ukupno 13 vijećnika, najviće, osam vijećnika ima SDP, slijede četiri vijećnika HDZ - HSS -HSLS te jedan iz redova Reformista

Čestitke na izboru vijećnicima je uputila Ankica Košić, pročelnica Jedinstvenog upravnog odjela Općine Petrijanec, koja je Općinskom izbornom povjerenstvu zahvalila na uloženom trudu za provedbu izbora, a čestitke vijećnicima uputio je i SDP-ov načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

- Nadam se dobroj suradnji s vijećnicima. U prošlom sazivu Općinsko vijeće Petrijanca održalo je 31 sjednicu i na svim tim sjednicama bili su prisutni mnogi vijećnici, pa se nadam da će tako biti u u ovom sazivu - rekao je Posavec.
Na samom završetku sjednice Predsjednik Općinskog vijeća Martin Evačić zahvalio je nazočnima na sudjelovanju u radu, čestitao izabranima na odgovorne dužnosti i poželio svima uspješan rad u mandatu ovog Vijeća.