Održan zajednički kolegij Varaždinske županije i občine Ormož

Varaždinske vijesti | 9.10.2024. u 11:27h | Objavljeno u Našim krajem

Jučer je u Općini Cestica održan zajednički kolegij Varaždinske županije i občine Ormož kojem su nazočili župan Anđelko Stričak te Danijel Vrbnjak, župan občine Ormož kao i resorni pročelnici, predstavnici ustanova te direktori turističkih zajednica.

Župan Stričak je istaknuo važnost ovog susreta koji je organizirani s ciljem jačanja prekogranične suradnje, međusobnog upoznavanja i razmjene iskustva.

- Razgovaralo se o suradnji na području turizma, obrazovanja, zaštite okoliša i cestogradnje. Imamo mnogo zajedničkih točaka i na nama je da ih iskoristimo na najbolji mogući način- rekao je župan dodajući kako su dragocjena iskustva koja su imali prilike čuti od slovenskih kolega.

Župan občine Ormož Danijel Vrbnjak je istaknuo važnost prekogranične integracije, naznačio je vrijednost razmjene dobrih praksi te je pritom pozvao na suradnju u projektima od kojih će korist imati stanovnici Ormoža i Varaždinske županije.

- I u Ormožu i u Varaždinskoj županiji vidimo brojne mogućnosti suradnje na raznim područjima, pa tako i na području infrastrukture, turizma, kulture i gospodarstva. Susret je protekao u pozitivnom ozračju, punom optimizma i dobrih ideja za zajedničku budućnost. Radujemo se novim mogućnostima suradnje koje će doprinijeti razvoju regija i boljoj povezanosti stanovnika dviju općina- rekao je Vrbnjak.

Susretu su nazočili i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj te Darko Majhen, predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica.