Održan sastanak o spomen obilježju poginulom ivanečkom branitelju Željku Putaru Grdaku

vv | 13.3.2024. u 11:04h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 11. ožujka, predstavnici su Udruge Hrvatski časnički zbor Ivanec na čelu s predsjednikom Vladimirom Debeljakom boravili u Gornjem Viduševcu kod Gline, gdje je 16. srpnja 1991. godine poginuo ivanečki branitelj Željko Putar Grdak, pripadnik 2. GBR Gromovi.

Zajedno s gradonačelnikom Gline Ivanom Jankovićem i s predsjednikom braniteljskih udruga Markom Sremićem obišli su prostor kod škole u Gornjem Viduševcu, gdje je prije 33 godine poginuo Željko. Tom se prilikom razgovaralo o namjeri Časničkog zbora Ivanec da mu se, u suradnji s lokalnim vlastima, mjesto pogibije ovjekovječi dostojnim spomen obilježjem.

O toj namjeri Hrvatskog časničkog zbora Ivanec nedavno je V. Debeljak govorio na godišnjoj skupštini udruge održanoj u braniteljskim prostorima u Gajevoj ulici, pri čemu je punu podršku braniteljima na toj ideji uputio zamjenik gradonačelnika Marko Friščić, rekavši da će Gradu Ivancu biti čast uključiti se u podizanje spomen obilježja ili spomen ploče na mjestu Željkove pogibije.

Predstavnici Hrvatskog časničkog zbora ujedno su zapalili svijeće u spomen poginulim braniteljima glinskog područja kod spomenika Golubica i kod legendarnog tenka postavljenog na mjestu gdje je srpska strana 1995. godine, predvođena pukovnikom Čedom Bulatom, predala tzv. Kordunski korpus Hrvatskoj vojsci na čelu s generalom Petrom Stipetićem.