Odobreno 100.000 kn za društveni dom u Strmcu Podravskom Foto: Općina Petrijanec

Odobreno 100.000 kn za društveni dom u Strmcu Podravskom

Varaždinske vijesti | 9.5.2021. u 08:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU odobrilo je 100.000 kn kroz Program održivog razvoja lokalne zajednice za 2021. godinu za projekt "Sanacija krovišta i uvođenje grijanja u društvenom domu Strmec Podravski".

Ovim projektom planirana je sanacija nužnih dijelova krovišta te adekvatna zaštita zgrade. Predviđena je zamjena dotrajalog glinenog pokrova s izvedbom temeljnog gromobranskog krovnog razvoda sa spojem u temeljeno tlo. Sastavni dio krovišta je i odvodnja krovnih voda koja je adekvatno riješena osnovnim limarskim radovima. Također, planirano je i uvođenje plinskog sustava grijanja u postojeću zgradu

- U tijeku je postupak provođenja javne nabave radova i stručnog nadzora te će se izabrati najpovoljniji ponuditelj kako bi se krenulo u izvođenje radova. Ovo je samo još jedan u nizu od projekata kojim Općina Petrijanec ulaže u obnovu zgrada javnih i društvenih namjena, a sve u cilju podizanja kvalitete života i standarda svih mještana općine – navodi načelnik Željko Posavec.

Spomenimo da je Općina Petrijanec u zadnje četiri godine obnovila, dogradila i energetski obnovila Društveni dom u Družbincu, energetski je obnovljen Društveno Vatrogasni dom u Novoj Vesi Petrijanečkoj gdje je obnovljena i unutrašnjost doma.

Opcina_Petrijanec_07052021_Drustveni_dom_Strmec_Posavec_3.jpg

Opcina_Petrijanec_07052021_Drustveni_dom_Strmec_2.jpg