Odigran 8. memorijalni turnir u čast poginulih vukovarskih branitelja

Grad Ivanec/vv | 28.8.2023. u 17:35h | Objavljeno u Našim krajem

Ova manifestacija je počast ne samo našim, već i svim ostalim poginulim i nestalim braniteljima - poručio e Batinić

Himnom i minutom šutnje za sve poginule i nestale branitelje te pozdravnim riječima predsjednika Organizacijskog odbora Dražena Krtanjeka svim okupljenima, a osobito rodbini poginulih, u subotu je, 26. kolovoza, kod društvenog doma u Jerovcu Donjem počeo 18.  memorijalni turnir u čast ubijenih vukovarskih branitelja Stjepana Vusića, Josipa Kapustića i Tome Jambora.

11857.jpg

Turnir je i ove godine održan u organizaciji UDVDR-a i HVIDR-e Ivanec, uz već tradicionalno pokroviteljstvo Grada Ivanca, Grada Lepoglave i Ministarstva hrvatskih branitelja.

Sva trojica branitelja bili su pripadnici Zasebne postrojbe PU varaždinske, koja je herojski branila Vukovar od 11. rujna do njegova pada 20. studenog 1991. 

U ime PU varaždinske organizatorima i sudionicima je zahvalu za održavanje sjećanja na njihove kolege uputio načelnik Policijske postaje Ivanec Danijel Leskovar, a u ime Ministarstva hrvatskih branitelja Marijana Breški. Pozdravne riječi uputio je i izaslanik župana Marijan Škvarić, gradonačelnik Lepoglave.

 Turnir je otvorio gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić:

- Organizacija 18. po redu memorijalnog turnira pokazuje koliko je važan rad braniteljskih udruga koje ovakvim manifestacijama održavaju sjećanje na poginule i pronose istinu o Domovinskom ratu ne dopuštajući da se ona zaboravi. Ova manifestacija je počast ne samo našim, već i svim ostalim poginulim i nestalim braniteljima širom Hrvatske, ali istovremeno i najveća nagrada njihovoj žrtvi. A to su nove generacije koje se ovdje druže i natječu u slobodnoj zemlji! – naglasio je Batinić.

11858.jpg

Ispucavanjem prve lopte turnir je otvorio predsjednik HVIDR-e, vukovarski branitelj i zatočenik srpskih logora Vjekoslav Špac. Natjecale su se dvije dječje ekipe i 7 odraslih, a turnir je potrajao do kasne večeri, kad su proglašeni rezultati i dodijeljene nagrade.

Pobjednik turnira je ekipa Za dedu, nazvana tako u čast poginulog Stjepana Vusića, čiji je voditelj bio njegov unuk Eduard, a koji svog djeda nikada nije upoznao. Druga je ekipa Jerovca, a treći je NK Trakošćan.

11859.jpg

Najbolji strijelac turnira je Darko Jagić iz pobjedničke ekipe, a najbolji golman Edi Petak iz Jerovca.

Nagrade najboljima uručili su Dražen Krtanjek, Marijan Vusić, Zvonko Galić, Ljudvek Cikač, Vjekoslav Špac i Kristijan Vusić, sin poginulog Stjepana.

Zahvalnice su uručene i sucima Nikoli Sedlaru i Nikoli Jeliću.