Odana počast poginulim braniteljima Draženu Šešetu i Ivici Cecelji

Grad Ivanec/vv | 10.8.2023. u 08:46h | Objavljeno u Našim krajem

Draženu Šešetu, pripadniku 2. GBR Grom, koji je poginuo 8. kolovoza 1991. u Gređanima kod Topuskog u dobi od samo 20 godina, izaslanstvo Grada Ivanca na čelu sa zamjenikom gradonačelnika Markom Friščićem i predsjednikom Gradskog vijeća Zdenkom Đurasom odalo jw počast položivši cvijeće i zapalivši svijeće na njegovu posljednjem počivalištu na groblju Margečan.

11800.jpeg

11801.jpeg

Svijeće su položili i na grob branitelja Ivice Cecelje (s područja Grada Novog Marofa), koji počiva pokraj Šešeta, a koji je poginuo na isti datum četiri godine kasnije, 8. kolovoza 1995. na karlovačkom bojištu, u završnim akcijama Oluje.Bilo mu je tek 28 godina.

Odavanju počasti bila je nazočna i rodbina poginulih, brojni predstavnici braniteljskih udruga s područja Grada Ivanca i Novog Marofa, Policijske postaje Ivanec, gradski vijećnici i dr.

Molitvu za poginule predvodio je margečanski župnik vlč. Tito Damir Šmintić, a komemorativnu svečanost pjevanjem su uljepšale članice zbora župe sv. Margarete.

11799.jpeg

Nakon završetka svečanosti predstavnici Grada Ivanca zadržali su se u kratkom razgovoru s rodbinom poginulih branitelja. Iako je od njihove pogibije prošlo puno vremena, rane zbog preranog gubitka njihovih najbližih još su uvijek svježe i, kako rekoše, neće zarasti nikad, ali drži ih vjera da će se s njima sresti u vječnosti.

U skladu s dugogodišnjom tradicijom, i ovoga je puta druženje svih okupljenih nakon toga nastavljeno kod klijeti hrvatskog branitelja Vladimira Lackovića.