Od sada u Varaždinskim Toplicama pizze čije je tijesto rađeno s topličkom termalnom vodom!

Napisao/la: VV -
Od sada u Varaždinskim Toplicama pizze čije je tijesto rađeno s topličkom termalnom vodom! Foto: Grad Varaždinske Toplice

U Varaždinskim Toplicama otvoren je još jedan ugostiteljski objekt koji će obogatiti turističko-gastronomsku ponudu grada i to ne samo u raznovrsnosti već i u originalnoj ponudi. Nakon restorana i caffe bara, otvorena je i treći ugostiteljski objekt „Bernarda“ u kojem se nude pizze, tjestenina i burgeri.

Na otvorenju je bila i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković.

– Stalno ponavljam da su Varaždinske Toplice prekrasan dijamant kojega trebamo brusiti. Uz pomoć naše Bernarde Cecelja to polako i sigurno i radimo. Najprije je u Zagrebačkoj ulici otvoren restoran „Bernarda”, prošle godine i caffe bar „Bernarda”, a danas zaokružujemo priču i u jednom restoranu imamo kompletnu ponudu – rekla je gradonačelnica Ratković naglasivši posebnost ponude u ovom objektu.

– Tijesto za ove vrhunske pizze rađeno je s našom topličkom termalnom vodom i to je doista posebnost i dodatna vrijednost za Varaždinske Toplice. Uz stručni skup koji se održava u našem gradu, a na kojem govorimo o termalnim vodama, njihovoj prošlosti i budućnosti, termalna je voda sada i u novoj ulozi, stoga doista zahvaljujem gospođi Bernardi što se usudila na takav iskorak i odlučila termalnu vodu upotrijebiti za izradu pizza. Toplička kupališna torta iz 19. stoljeća prva je, a ova pizza s termalnom vodom druga zaštićena. Za Varaždinske Toplice koje imaju samo 1700 stanovnika, to je ogroman iskorak u gastronomiji, za jedno malo mjesto koje ima hrabrosti ići brzo naprijed – dodala je Ratković zahvalivši domaćoj poduzetnici koja ulaže u razvoj Varaždinskih Toplica.

Bernarda Cecelja je istaknula da je otvorenje trećeg ugostiteljskog objekta nastavak njezine topličke turističke priče.

– U ovoj našoj pizzeriji nudimo široku paletu jela, od različitih vrsta tjestenina, sve ručno rađeno od domaćih proizvoda. Imamo i lazanje, burgere, mesne i riblje, a tu su i različite vrste pizza čiji je način pripreme zaštićen, a mi smo i patent prijavili za tu vrstu pripreme hrane. Osim toga, tu su i naši smještajni objekti. Imamo 22 sobe, tri luksuzno opremljena apartmana, a kad se još dovrši i hotelski dio imat ćemo zaista kompletnu ponudu, 60-ak soba sa 120 ležajeva sa svim mogućim terapijama, wellnesom i uz veliku i raznoliku gastronomsku ponudu. Tu smo zaista inovativni, ne samo iz proizvodnje, nego se to prebacuje i u ovaj turistički dio – izjavila je Bernarda nakon otvorenja zahvalivši djelatnicima i suradnicima na prepoznavanju i provođenju ideja u djelo.

Andrej Oblaković, voditelj ugostiteljstva „Bernarda”, naglasio je još jednu njihovu posebnost.

– U restoranu „Bernarda” napravili smo iskorak – sve se radi rukom, nismo išli na onaj lakši dio i kupovali gotove namirnice. Sve je rukom rađeno, od peciva koja se rade za burgere, mesa koje se melje na licu mjesta, a koje dobivamo iz kontroliranog uzgoja. Bitna je stavka da je svinjetina koja dolazi u naše restoran stigla iz našeg uzgoja, svinje mangulice koje uzgajamo na 32 hektara zemlje na polju u Čazmi. Iz ekološkog uzgoja je i junetina koju kod nas pretvarano u burgere. Što se tiče tjestenine, miješaju se dvije vrste brašna, opet jedna priča ekološki uzgojenog brašna. Nismo birali lakše solucije i opet se to prepoznaje kod okusa i svega što se stavlja na tanjur – rekao je Oblaković.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.