Od folklora do malog nogometa: Općina Beretinec u subotu slavi svoj dan Foto: VV arhiva/ilustracija

Od folklora do malog nogometa: Općina Beretinec u subotu slavi svoj dan

I.D./Varaždinske vijesti | 8.9.2016. u 10:05h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu obilježavanja Dana općine Beretinec, Kulturno-umjetničko društvo "Ježek" i ove je godine domaćin smotre folklora.

Smotra će započeti u subotu, 10. rujna u 17 sati mimohodom društava od Područne škole Črešnjevo do šatora koji će biti smješten na malonogometnom igralištu MNK-a Črešnjevo u Varaždinskoj ulici (na samom ulazu u naselje).

Domaćem KUD-u ove se godine pridružuju susjedno Kulturno umjetničko društvo Vidovec, Kulturno umjetničko društvo "Sloga-Đurđic" iz Bjelovarsko-bilogorske županije, Kulturno umjetnička udruga Zasadbreg iz Međimurske županije te Folklorno društvo "Rožmarin" Dolena iz Slovenije.

Kako ističu iz KUD-a "Ježek", gosti smotre jamče raznolik i zanimljiv program, a za mnogobrojne sadržaje, osim smotre folklora, pobrinula se Općina Beretinec, koja uz Dan općine, koji se slavi na blagdan Uzvišenja Svetog križa 14. rujna, najavljuje malonogometni turnir, kazališnu predstavu Kerekeš teatra i plesnjak uz tamburaše te ugostiteljsku ponudu, stoga se zasigurno isplati doći u subotu u Črešnjevo i proslaviti Dan općine Beretinec.