Od 22. lipnja u Ivancu subotama, nedjeljama i praznicima posebno dežurstvo obiteljske medicine Foto: Varaždinska županija

Od 22. lipnja u Ivancu subotama, nedjeljama i praznicima posebno dežurstvo obiteljske medicine

Varaždinske vijesti | 21.6.2019. u 17:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

U Ivancu sutra, u subotu 22. lipnja, s radom počinje punkt posebnog dežurstva opće/obiteljske medicine Doma zdravlja Varaždinske županije.

U zgradi Doma zdravlja u Varaždinskoj 4a u Ivancu će posebno dežurstvo biti organizirano subotama od 15 do 20 sati te nedjeljom i praznikom od 8 do 20 sati. Dežurat će tim opće/obiteljske medicine kojeg čine liječnik i medicinska sestra/medicinski tehničar, i to u vrijeme kad ordinacije opće i obiteljske medicine ne rade. Timovi će se na dežurstvu izmjenjivati prema utvrđenom rasporedu.

Prvi dan rada posebnog dežurstva je ove subote koja je specifična budući da se radi o prazniku, Danu antifašističke borbe, pa će liječnik dežurati cijeli dan, od 8 do 20 sati, baš kao i u nedjelju, 23. lipnja, te u utorak, 25. lipnja, na Dan državnosti.

Ovime će biti osigurana bolja dostupnost zdravstvene zaštite stanovnicima šireg ivanečkog i lepoglavskog područja u dane kada ordinacije obiteljskih liječnika ne rade. Posebno dežurstvo organizira Dom zdravlja Varaždinske županije kojem je Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) dao suglasnost za početak rada budući da je stručno povjerenstvo Ministarstva zdravstva utvrdilo da su ispunjeni svi uvjeti za rad vezani uz prostor, radnike i medicinsko-tehničku opremu. Dom zdravlja je uložio sredstva u unutarnje preuređenje te adaptaciju prostora, a s Gradom Ivancem je zaključio Sporazum o sufinanciranju opremanja punkta.

Riječ je o drugom punktu posebnog dežurstva u Varaždinskoj županiji. Naime, posebno dežurstvo opće/obiteljske medicine Dom zdravlja organizira i u Varaždinu, u krugu Opće bolnice Varaždin u zgradi broj šest (zgrada Logopedije), također subotama popodne, nedjeljom i praznikom.

I dok u slučaju životne ugroženosti treba zatražiti pomoć hitne službe na broj 112 ili 194, na punktu dežurstva obiteljske medicine pomoć mogu zatražiti građani zbog stanja koja ne ugrožavaju život, ali su ozbiljnije naravi poput kronične boli koja se ne mijenja, visoke temperature koja traje nekoliko dana, manjih posjekotina i slično.

ivanec_punkt_posebnog_dezurstva_1.jpg

ivanec_punkt_posebnog_dezurstva_2.jpg