Od 12 milijuna kuna, njih 10 će se uložiti na područje Grada Ludbrega

U Općini Sveti Đurđ u ponedjeljak je održana sjednica Županijskog odbora HDZ-a Varaždinske županije kojoj su uz članove Županijskog odbora prisustvovali i stranački dužnosnici gradske organizacije Ludbreg te općinskih iz Sv. Đurđa, Martijanca, Velikog Bukovca i Malog Bukovca.

Osim tema vezanih za nadolazeće aktivnosti, kao što su održavanje skupštine Zajednica branitelja, organizacija javne tribine koju priprema Zajednica obrtnika i poduzetnika, obilježavanje Valentinova u organizaciji Zajednice žena i Mladeži, središnja tema sjednice bile su investicije na ludbreškom području i okolnim općinama.

Osim izgradnje i dogradnje vrtića i škola, obnove vatrogasnih domova, cesta, čišćenja vodotoka i kanala, u pripremi su zasigurno najveće investicije u ludbreškom području. Naime, u pripremi su projekti Hrvatskih voda i to: Aglomeracija Ludbreg predviđene vrijednosti 240 milijuna kuna, Aglomeracija Veliki Bukovec 65 milijuna kuna, obrana od poplava rijeke Bednje 120 milijuna kuna te Plitvice 65 milijuna kuna. Također, HEP u ovoj godini u Ludbreškom području planira investirati oko 12 milijuna kuna.

U raspravi po navedenoj temi sudjelovali su predsjednici općinskih organizacija Velikog Bukovca Dražen Đurašin, Martijanca Dubravko Besek i Svetog Đurđa Melita Mesarić te tajnik Gradskog odbora HDZ-a Ludbrega Dražen Filipović izrazivši zadovoljstvo navedenim projektima koji će unaprijediti kvalitetu života njihovih sugrađana.

Prije same sjednice predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Varaždinske županije, ujedno i saborski zastupnik Anđelko Stričak, Goran Križanić, voditelj terenske jedinice HEP-a u Ludbregu, Dražen Levak, načelnik Općine Martijanec i Dubravko Besek, predsjednik Općinskog vijeća Općine Martijanec, obišli su radove na električnoj mreži u Madaraševcu.

Tom prilikom Goran Križanić izjavio da će u modifikaciju trafostanice u Selniku, na području Grada Ludbrega, biti uloženo 10 milijuna kuna.

- U kabelske dalekovode u Selniku i Ludbregu te niskonaponsku mrežu u Apatiji ulaže se dodatnih 930 tisuća kuna. Na području Općine Veliki Bukovec radi se na rekonstrukciji niskonaponske mreže u Kapeli i Dubovici, ukupne vrijednosti 370 tisuća kuna, a na području Općine Sveti Đurđ rekonstrukcija niskonaponske mreže u Luki vrijedna je 135 tisuća kuna. Tim ulaganjima treba dodati da je za područje Svetog Petra u Općini Mali Bukovec u tijeku projektiranje izgradnje trafostanice, dok su ovdje u Madaraševcu u tijeku radovi na niskonaponskoj mreži i na zamjeni drvenih stupova betonskima, ukupne vrijednosti 510 tisuća kuna - rekao je Križanić.

Načelnik Općine Martijanec Dražen Levak naglasio je zadovoljstvo suradnjom s HEP-om te naglasio da tek važnost elektroopskrbe shvatimo kad nestane struje.

- Kad svi kućanski aparati stanu, rasvjeta ugasi… Zahvaljujući radovima HEP-a električna energija će i ovdje u Madaraševcu biti daleko kvalitetnija i sigurnija na zadovoljstvo mještana, ali i poduzetnika - rekao je Levak.

Zadovoljan viđenim saborski zastupnik Anđelko Stričak je naglasio da nikad u mandatu niti jedne dosadašnje vlade nije bilo toliko investicija s državne razine kao za aktualne Plenkovićeve.

- Usuđujem se reći da je područje Varaždinske županije jedno veliko gradilište. Nema općine i grada, a ni područja djelatnosti bitnih za kvalitetan život naših sugrađana, a da nije obuhvaćen financiranjem s državne razine. Naravno, to se odnosi na sve općine i gradove, bez obzira na političku pripadnost načelnika i gradonačelnika. O tome nam najbolje govore upravo investicije HEP-a ovdje u istočnom dijelu Varaždinske županije gdje će od 12 milijuna kuna, njih 10 biti uloženo na područje Grada Ludbrega - zaključio je Stričak.

madarasevec_4.JPG

madarasevec_3.JPG

hdz_6.JPGhdz_5.JPG

hdz_3.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.