Obilježen završetak gradnje i uređenja društvenog doma Vuglovec-Gečkovec Foto: Grad Ivanec

Obilježen završetak gradnje i uređenja društvenog doma Vuglovec-Gečkovec

Varaždinske vijesti | 14.9.2021. u 14:38h | Objavljeno u Našim krajem

Blagoslovom prostora društvenog doma za građane dvaju mjesnih odbora – Gečkovca i Vuglovca – 9. rujna i simbolično je označen završetak projekta gradnje i uređenje mjesnih društvenih prostora.

Na poziv mještana, dom je blagoslovio ivanečki župnik vlč. Kristijan Stojko. Tim se povodom u domu skupio povelik broj vjernika toga kraja (svi zajedno prethodno su bili na misi kod kapelice sv. Križa u Vuglovcu) koji su zajedno sa župnikom i sjemeništarcem Patrikom Turčinom molili da svim njegovim korisnicima zdanje služi dugo i dobro.

Blagoslovu se odazvao i gradonačelnik Milorad Batinić koji je uoči svečanog čina župnika proveo domom te ga upoznao s daljnjim planovima uređenja okoliša, a kojima se predviđa i uređenje (uz sadašnje malonogometno i dječje igralište) i terena za odbojku na pijesku.

I mnogim mještanima ovo je bio prvi boravak u novim društvenim prostorima pa su sa zadovoljstvom prihvatili poziv gradonačelnika da u ovom ugodnom prostoru priređuju i obiteljske proslave kao što su krštenja, rođendani, pričesti i firme, godišnjice braka i sl.

Mjesni odbori su se za ovu svečanost jako potrudili pa se tako od prikupljenih donacija skuhalo 30-ak litara gulaša (glavni kuhari: Tomica Putarek i Franjo Matišić). Tako je, nakon blagoslova, druženje svih okupljenih nastavljeno uz ručak, kolače, gemište i sokove.

Najponosniji su bili predsjednici oba mjesna odbora Vladimir Kocijan (Gečkovec) i Danijel Lančić (Vuglovec) koji su se sa članovima vijeća MO-a trudili i brinuli da nitko ne ostane žedan i gladan.

Podsjećamo, nakon cjelokupne izgradnje, Grad Ivanec je ljetos financirao i izvedbu fasade na objektu, čim je on dobio svoju konačnu formu. Objekt je površine 145 m2, ima veću dvoranu, kuhinju, terasu i sanitarne prostore, uključujući i sanitarni čvor za invalidne osobe. U opremanju doma veliku potporu pružili su mjesni poduzetnici.

vuglovec_geckovec_09092021_1.jpg

vuglovec_geckovec_09092021_2.jpg

vuglovec_geckovec_09092021_3.jpg

vuglovec_geckovec_09092021_4.jpg

vuglovec_geckovec_09092021_5.jpg

vuglovec_geckovec_09092021_6.jpg

Označeno u