Obilježen Dječji tjedan u Osnovnoj školi Petrijanec

vv | 18.10.2023. u 18:52h | Objavljeno u Našim krajem

Dječji tjedan koji se svake godine obilježava 2. – 8. listopada obilježili smo različitim aktivnostima.

Posvetili smo se temama zaštite djece u online okruženju. Učenici 6. razreda i polaznici Novinarske grupe podsjetili su se dječjih vrijednosti i izradili plakate o pozitivnim obrascima ponašanja u online okruženju te upozorili na negativne posljedice mrežnog nasilja. Tako smo osvijestili važnost prava i potreba djece u digitalnom svijetu koji je svakodnevica i stvarnost djece.

Naši učenici, turisti, putnici i avanturisti, u dječjem su tjednu svoja iskustva i doživljaje s putovanja podijelili s prijateljima. Tako smo putopisno posjetili Egipat, susjednu Bosnu i Hercegovinu te Slovačku, hvala Sari i Lari Pongračić, Mladenu Jurkoviću i Vidu Brajkoviću na izložbi fotografija i divnim pričama iz stvarnog života, sada smo spremni i za filmsko putovanje dječaka Koka, od Zagreba do Pariza.

Kako drugačije nego igrom, obilježili smo Dječji tjedan i početak novog zanimljivog projekta pod nazivom „Kak je negdar bilo“.

„Mali čuvari baštine“ su sa svojim učiteljicama Jelenom Bek i Ines Krobot organizirali igranje tradicijskih igara koje su nekada davno igrali naši djedovi i bake: vožnja tačkama, prenošenje jaja na žlici, nošenje košare, povlačenje užeta, slaganje tornjeva od klasina kukuruza i skakanje u vreći.

Također, na tragu tradicije, učenici grupe „Mali čuvari baštine“ izradili su igre memori i križić-kružić prema uzoru na ornament drvenih igračaka Hrvatskog zagorja.

Galerija slika