Obilježavanje Dana grada i župe Lepoglava od 4. do 10. prosinca Foto: Grad Lepoglava

Obilježavanje Dana grada i župe Lepoglava od 4. do 10. prosinca

I.D./Varaždinske vijesti | 4.12.2016. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Program obilježavanja Dana grada i župe Lepoglava započet će danas, u nedjelju 4. prosinca sportskim odbojkaškim popodnevom u Sportskoj dvorani OŠ Lepoglava (od 14 do 18 sati) te predstavom KUD-a Lepoglavski pušlek u Domu kulture u 18 sati.

Dan kasnije, 5. prosinca u 17 sati, u čitaonici Gradske knjžnice bit će predstavljen Zbornik radova sa znanstvenog skupa Hilarion Gašparoti (1714.-1762.; lepoglavski pavlin, prior samostana hrvatski hagiograf i propovjednik) i njegovo doba.

Program obilježavanja nastavlja se na blagdan sv. Nikole 6. prosinca kod Poslovnog centra Lepoglava, gdje će u 9.30 sati djeca iz lepoglavske osnovne škole i vrtića već tradicionalno okititi bor. U 11 sati u Sportskoj dvorani za djecu će biti priređen program u suradnji s Etnografskim muzejem u Zagrebu "Dajmo djeci korijene i krila" i podjela darova djeci povodom blagdana sv. Nikole.

U srijedu 7. prosinca program počinje u 8.30 sati u OŠ Lepoglava natjecanjem učenica osnovnih škola iz Videma i Cirkulana, Bednje, Kamenice, Višnjice i Lepoglave u nogometu, a u 18 sati bit će otvorena izložba slika "Nostalgija" dr. Nikole Grozdanovskog – Kolea u gradskoj čitaonici.

Na sam Dan grada, 8. prosinca, gradski će dužnosnici posjetiti Dječji vrtić Lepoglava te kod Centralnog križa na lepoglavskom groblju položiti vijence za branitelje poginule u Domovinskom ratu. U crkvi Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije u 11 sati služit će se koncelebrirana misa koju će predvoditi varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak. U 12 sati u višnjičkoj školi bit će otvorena izložba "Tradicija lova na puhove u Notranjskoj" koju priređuje Općina Loška Dolina iz Slovenije. Također, u upravnoj zgradi Grada Lepoglave u 16 sati bit će otkrivene ploče gradova prijatelja, uz predstavljenje prigodnog žiga i kuverte Grada te podizanje zastave Republike Slovenije ispred upravne zgrade.

Centralni događaj bit će Svečana sjednica Gradskog vijeća grada Lepoglave u 17 sati na kojoj će se govoriti o ostvarenom u gradu Lepoglavi u prošlom jednogodišnjem razdoblju te dodijeliti gradska priznanja zaslužnim građanima, ustanovama i tvrtkama.

U petak 9. prosinca u 18 sati u Domu kulture bit će otvorena izložba "Cvijet za ljepši grad", a u subotu 10. prosinca koncertom Ženskog pjevačkog zbora "Collegium artisticum" i Tamburaškog sastava "Misterij" (Dom kulture - Tavan, 18 sati) završava ovogodišnji program obilježavanja Dana grada Lepoglave.