Obavijest Stožera civilne zaštite Općine Maruševec o pokretanju aktivnosti kroz prvu fazu

MGA/VV | 26.4.2020. u 15:40h | Objavljeno u Našim krajem

Načelnik Stožera Civilne zaštite Općine Maruševec Mario Klapša obavještava građane o relaksaciji mjera vezanih uz trenutnu epidemiološku situaciju u Općini Maruševec, koje će se provoditi sukladno nacionalnim mjerama, uputama i preporukama, najavljenima od strane Vlade Republike Hrvatske 23. travnja 2020. godine.

Prva faza počinje u ponedjeljak 27. travnja ove godine, a detaljne informacije o radu i načinu funkcioniranja pojedinih ustanova i poduzeća korisnici mogu naći na njihovim internetskim stranicama i profilima.

Sve aktivnosti građana i poslovnih subjekata trebaju se organizirati i dalje uz pridržavanje tzv. horizontalnih mjera.

- Apeliramo na sve građane na pridržavanje preporučenih protuepidemioloških mjera, kao i da prate upute Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje će se donositi u danima pred nama, te da i dalje postupaju odgovorno i savjesno prema svom zdravlju i zdravlju svojih najbližih - kaže načelnik Stožera.

Vlasnici prodavaonica i prodajnih objekata odnosno poslodavci obvezni su svoje zaposlenike educirati o općim epidemijskim mjerama i posebnim preporukama i uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo koje se odnose na djelatnost trgovine te na ulasku u svaku prodavaonicu i svaki prodajni objekt istaknuti posebne preporuke i upute.

Stožer civilne zaštite Općine Maruševec sukladno svim navedenim odlukama dužan je osigurati provedbu i nadzor nad provedbom navedenih Odluka i to će činiti zajedno sa svojim operativnim snagama.