O novom turističkom potencijalu te razvoju kontinentalnog turizma slušali i Novomarofčani

J.Š./Varaždinske vijesti | 10.3.2019. u 14:23h | Objavljeno u Našim krajem

Odličan odaziv na predavanje koje se održalo u srijedu, 6. ožujka u maloj dvorani KC Ivan Rabuzin u Novom Marofu, a koje je ponudilo neke odgovore na pitanja "Kako postati privatni iznajmljivač i kako svoju vikendicu, klet ili neku drugu nekretninu pretvoriti u dodatni prihod?", mnoge je pozitivno iznenadio.

Na poziv Turističke zajednice Grada Novog Marofa, predavači su bili Miran Bojanić Morandini, direktor Turističke zajednice Varaždinske županije koji je govorio o trenutnom stanju turizma u Varaždinskoj županiji, trendovima i potencijalu otvaranja kuća za odmor. O osnovnim koracima koje treba poduzeti kako bi netko postao privatni iznajmljivač, pravnoj regulativi i proceduri govorila je Ksenija Ptiček iz Ureda državne uprave, a aktualni Javni poziv za bespovratne potpore u turizmu za 2019. godinu koji je raspisala Varaždinska županija predstavio je Mladen Jakopović - pročelnik Ureda za gospodarstvo, financije i turizam.

Renata Horvatić iz ureda Turističke zajednice Grada Novog Marofa govorila je o dodatnim obvezama koje privatni iznajmljivač treba ispuniti ali i pozvala sve zainteresirane na suradnju.

- Među prisutnima bilo je i već aktivnih iznajmljivača koji su iz primjera dobre prakse ponudili odgovore na razna konkretna pitanja. Tako su ovim uvodnim predavanjem, vjerujemo, olakšani prvi i osnovni koraci u nekima novoj avanturi, koja će možda, uskoro pričati neke nove turističke priče - zaključila je Horvatić dok je gradonačelnik Grada Novog Marofa, Siniša Jenkač također pozdravio prisutne te se osvrnuo na Odluku o visini paušalnog poreza po krevetu koju je Grad Novi Marof donio, a koja iznosi 150 kuna godišnje sto je zakonski najmanji iznos koji je bilo moguće donijeti. Na taj se način pomaže i potiče ova djelatnost, a ponudio je i drugu pomoć koju u svojim okvirima Grad može realizirati.

 

Označeno u