Novomarofski sportaši i rekreativci dobivaju moderno uređeno igralište

VV | 9.10.2021. u 20:20h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Novog Marofa nastavljaju se ulaganja u sportsku infrastrukturu pa je tako potpisan ugovor za izvođenje radova na rekonstrukciji i proširenju vanjskih sportskih igrališta za više sportova u Sportskom parku Novi Marof. Vrijednost radova je 537.473,75 kuna s PDV-om, a izvođač je Novokom.

Osim toga, Grad Novi Marof pronašao je dodatni izvor sredstava za ovaj projekt i to od Ministarstva turizma i sporta. Odlukom o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje izgradnje, građevinskog zahvata i opremanja sportskih građevina u 2021. godini Gradu Novom Marofu za projekt „Sportski park Novi Marof – rekonstrukcija vanjskih sportskih igrališta za više sportova“ dodijeljeno je 153.647,37 kuna.

Projektom će se rekonstruirati vanjska sportska igrališta za mali nogomet, rukomet košarku i odbojku, unutar Sportskog parka „Novi Marof“ u naselju Novi Marof, u multifunkcionalno asfaltirano igralište s polimernom podlogom za košarku, rukomet odnosno mali nogomet, odbojku i tri sprint staze. Proširit će se postojeće asfaltirano vanjsko igralište prema sjeveru za 3 m te će nova vanjska igrališta imati ukupnu površinu 1586 m2. Postavit će se i nova zaštitna mreža i novi koševi te će igralište biti označeno obavijesnim pločama – info pločom i pločom upozorenja.

Gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač potpisao je ugovor s izvođačem radova – direktorom Novokoma Marinkom Hođom – te naglasio da je ovo samo nastavak ulaganju u sportsku infrastrukturu na području grada.

– Kompletno ćemo urediti malonogometno i košarkaško igralište, koje ćemo proširiti, i kompletno prekriti bergo pločama. One imaju 20 godina garancije. Dodat ćemo tri staze za trčanje, za trening ubrzanja. Tako ćemo dobiti primjereno igralište za naše rukometaše u drugoj ligi, za malonogometaše također u drugoj ligi, za nogometaše, ali i za sve naše rekreativce. Ovo novo, moderno uređeno i reprezentativno igralište moći će se koristiti gotovo čitavu godinu. I to je dio uređenja našeg sportskog parka prije izgradnje velikog sportskog centra u Novom Marofu – rekao je gradonačelnik Jenkač i zahvalio Ministarstvu turizma i sporta na odobrenom sufinanciranju.

Rok za izvođenje radova na rekonstrukciji i uređenju sportskog igrališta je dva mjeseca.

Označeno u