Novomarofski nogometni teren od sada parira velikim nogometnim središtima

VV | 1.9.2022. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Jedan od najdugovječnijih nogometnih klubova u Hrvatskog, Nogometni klub Novi Marof od četvrtka je bogatiji za novi nogometni teren s umjetnom travom koji može parirati i onima u mnogo većim nogometnim središtima.

Naime, u četvrtak je održana službena primopredaja i otvorenje novog nogometnog igrališta, a nakon toga i prvi trening novomarofskih mališana na novom travnjaku. Pripremne radove za postavljanje umjetne trave financirao je Grad Novi Marof, dok je samo postavljanje financirao Hrvatski nogometni savez.

Grad Novi Marof je u ove sportske terene uložio preko 1,3 milijuna kuna što su prema riječima gradonačelnika Siniše Jenkača značajna sredstva. Uzevši u obzir i investiciju HNS-a, u novomarofsko nogometno igralište uloženo je preko 2,3 milijuna kuna.

-No tu nije kraj. Pripremamo se i za obnavljanje rasvjete na postojećem te za gradnju na pomoćnom terenu. To je sigurno još dodatnih 500 tisuća kuna investicija. To je velika, ali potrebna investicija – pojasnio je Jenkač.

A da je investicija zaista potrebna potvrđuje i činjenica da se u ovom trenutku seniori NK Novog Marofa natječu u elitnoj županijskoj nogometnoj ligi, da na ovim terenima trenira oko 180 mališana te da Klub ima 200 registriranih igrača.

Oduševljenje novim terenom nije skrivao ni predsjednik NK Novog Marofa Ivan Tuk koji je poručio kako ova investicija nije značajna samo za njihov Klub, nego i za sve građane i sport u cjelini.

- Jedan ovakav teren izuzetno će doprinijeti kvaliteti naših treninga i onome što smo mi kao uprava obećali kada smo došli, a to je podizanje razine kvalitete i uključivanje djece u tri treninga tjedno i četvrtu aktivnost, a to su utakmice. To je nešto što ih usmjerava u stručnom smislu i ovim terenom imamo te uvjete – rekao je Tuk.

Zahvalivši Gradu na značajnim ulaganjima te HNS-u koji je prepoznao njihove potrebe i financirao postavljanje umjetne trave, Tuk je naglasio da će se adekvatno brinuti o ovom terenu te ga opravdati dobrim rezultatima.

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza Marijan Kustić istaknuo je zadovoljstvo zbog najave gradonačelnika Jenkača da će Grad i dalje ulagati u sport i ove terene.

- Ovo je 17. teren s umjetnom travom kojeg HNS financira u dogovoru s lokalnim zajednicama i klubovima. Siguran sam da ćemo s time nastaviti i dalje. To je definitivno dobro za razvoj klubova, igrača i djece što je naš cilj – rekao je Kustić i dodao kako će HNS i dalje pomagati lokalnom nogometu, sukladno njihovim mogućnostima.

Spomenimo i kako su primopredaji i otvorenju novog nogometnog terena prisustvovali i predsjednik Županijskog nogometnog saveza Varaždin Nenad Horvatić, kao i dopredsjednik Dražen Vitez koji je ujedno i predsjednik Nogometnog kluba Varaždin.