Novomarofski gradonačelnik Jenkač podržava ravnateljicu Opće bolnice Varaždin Foto: Grad Novi Marof

Novomarofski gradonačelnik Jenkač podržava ravnateljicu Opće bolnice Varaždin

Varaždinske vijesti | 21.1.2017. u 10:19h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Novomarofska bolnica, njeno poslovanje i stabilnost, uvijek je imala veliki utjecaj na grad Novi Marof kao i na velik broj Novomarofčana, od kojih je dobar dio njih svoje zaposlenje ostvario upravo u toj ustanovi.

Iz Grada Novog Marofa stoga apeliraju prema svim čimbenicima, posebice prema Upravnom vijeću i osnivaču Opće bolnice Varaždin, u čijem je sastavu i Specijalna bolnica za kronične bolesti Novi Marof, da još jednom razmisle o svojim zadnjim postupcima i posljedicama koje one nose sa sobom.

Posljednji događaji vezani uz pokušaj razrješavanja ravnateljice dr. Sanje Zember i cjelokupna situacija koja eskalira iz dana u dan, nesumnjivo utječu na funkcioniranje te ustanove, ustanove koja je od vitalnog interesa kako za građane Varaždinske županije tako i Novog Marofa. Pozivamo mjerodavne da slušaju glas struke koja je na svojoj sjednici u četvrtak dala bezrezervnu podršku dr. Zember – istaknuo je gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač.

Jenkač ujedno pruža potpunu podršku dr. Zember u njenom "daljnjem radu na mjestu ravnateljice te u brojnim započetim projektima". Upozorava da je izrazito važno u ovom trenutku, kada se u javnosti spekulira o funkcionalnom spajanju bolnica, usredotočiti se na rad bolnice, podizanje razine kvalitete usluge u bolnici te daljnje uređenje i ulaganje u bolničke objekte što je, ističe Jenkač, započela upravo dr. Zember u dosadašnjih šest mjeseci svog mandata.

Vezano uz projekte i daljnji razvoj bolnice, Jenkač apelira na članove Upravnog vijeća da se konačno krene s realizacijom projekta u novomarofskoj bolnici vrijednog 50-ak milijuna kuna.

Riječ je o poboljšanju isplativosti i pristupa bolničke skrbi za ranjive skupine gdje je novomarofska bolnica prihvatljiv prijavitelj projekta. Tim projektom poboljšala bi se kvaliteta usluge bolnice i svakako je riječ o značajnom ulaganju na području grada. No, prije toga treba riješiti imovinsko-pravne odnose s dr. Nikšom Drinkovićem za što je Uprava bolnice na čelu s dr. Zember već našla rješenje. Takvo rješenje sada treba prihvatiti i Upravno vijeće koje je već nekoliko puta imalo priliku za to. Apeliramo na članove Vijeća, posebice g. Šanteka i g. Bitara, koji dolaze iz Novog Marofa i koji bi posebno trebali biti zainteresirani da taj projekt krene, da umjesto sukoba s ravnateljicom zajednički krenu u ovakve i slične projekte – zaključio je Jenkač.