Novi prometni koridor - rješenje gužvi u dvorištu Osnovne škole Ivanec Foto: Grad Ivanec

Novi prometni koridor - rješenje gužvi u dvorištu Osnovne škole Ivanec

Varaždinske vijesti | 14.4.2021. u 09:13h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku je izrada tehničkih i prometnih rješenja kojima će se napokon stati na kraj problemu gužvi u dvorištu Osnovne škole I. Kukuljevića Sakcinskog u Ivancu.

- Kao što je poznato, gužve se stvaraju kod dolaska i odlaska djece iz škole, što rezultira sigurnosnim problemima. Naime, ulaz u krug škole nema dovoljnu širinu za normalan dvosmjerni promet, a roditelji žele djecu dovesti do samog ulaza u školu i tamo ih pustiti iz vozila, osobito za lošeg vremena. Roditelji se nakon toga vozilima okreću i vraćaju ponovno u Šabanovu ulicu i tu se stvaraju prometni kolapsi i „čepovi“ - pojašnjavaju iz Grada Ivanca.

Rješenje za ovaj problem nađeno je nedavno, kada su se prilikom obilaska školskog kruga varaždinski župan R. Čačić (kao predstavnik osnivača škole) i gradonačelnik M. Batinić usuglasili o otvaranju novog prometnog koridora. Njime će se promet ubuduće odvijati jednosmjerno i to tako da će roditelji iz Šabanove ulice ulaziti u školsko dvorište, a iz njega izlaziti novom cestom prema prometnom poligonu, s izlazom na obilaznicu (I. G. Kovačića).

- Tu se već nalazi makadamska cesta koju je Grad Ivanec upravo za te svrhe sagradio još prije nekoliko godina. Dogovoreno je da će Grad tu cestu sada asfaltirati, dok je škola od strane Županije, kao svoga osnivača, zadužena da odstrani ogradu kako bi se taj zahvat mogao realizirati. Na taj način promet će se ubrzati i izbjeći gužve te povećati sigurnost djece - ističu iz Grada Ivanca.

os_ivanec_prometni_koridor_1a.jpg

os_ivanec_prometni_koridor_12.jpg