Kako su tri bongo bubnja, Cajon i drugi glazbeni instrumenti završili u novomarofskoj knjižnici? Foto: Ilustracija

Kako su tri bongo bubnja, Cajon i drugi glazbeni instrumenti završili u novomarofskoj knjižnici?

VV | 8.2.2023. u 19:33h | Objavljeno u Našim krajem

U Gradsku knjižnicu i čitaonicu Novi Marof stigli su glazbenii instrumenti koji će biti korišteni u provedbi radionica u sklopu projekta "Čitanje na kotačima“.

Tako su u knjižnicu stigla tri bongo bubnja, udarački instrument Cajon u obliku kutije podrijetlom iz Perua, triangl, dva seta drvenih štapića, odnosno udaraljki Claves, tamburin te četiri tresilice a nabavljen je i ZOOM snimač zvuka.  Instrumenti će se uglavnom koristiti u radionicama "Vesele stranice", koje će biti provedene u suradnji s Udrugom "Sunce“ iz Novog Marofa koja okuplja djecu i osobe s poteškoćama u razvoju te osobe s invaliditetom.

- Radionice su ritmičko-glazbene naravi. Čitanjem priča i pjesama adaptiranih u interaktivnu formu polaznicima se omogućava veći stupanj integracije osoba s posebnim potrebama u društvo, što dokazano ima pozitivan učinak u njihovoj terapiji i povećava stupanj kvalitete njihovog života - ističu iz novomarofske knjižnice.

Nakon završetka radionica, glazbeni instrumenti ostat će vlasništvo knjižnice koja će organizirati razne muzičke radionice za djecu i mlade.

Lenta_EU_vidljivosti.jpg