NOVI MAROF Samo ove godine uloženo preko 215.000 eura za obranu od poplave Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Samo ove godine uloženo preko 215.000 eura za obranu od poplave

VV | 11.4.2024. u 17:51h | Objavljeno u Našim krajem

Na području Grada Novog Marofa u tijeku je čitav niz ulaganja u komunalnu infrastrukturu, a u jedan dio tih ulaganja ulažu i Hrvatske vode. Naime, na novomarofskom području nalazi se velik broj vodotoka koje redovno održavaju Hrvatske vode, a radove su obišli gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor Hrvatskih voda VGO za Muru i gornju Dravu, Milan Rezo.

gnm-obilazak-hrvatske_vode_5.jpg

Kako je istaknuto prilikom obilaska, do sada je uređeno korito rijeke Bednje u Ključu u dužini od 600 metara i vrijednosti oko 60.000 eura. Radilo se i u Možđencu na Rakovom potoku čiji su radovi iznosili oko 20.000 eura, nakon čega se krenulo na uređenje potoka Koroščak i njegovog pritoka Leskovec gdje je uređeno 720 metara potoka i izmijenjena su dva propusta, a vrijednost radova je bila oko 30.000 eura. Nastavlja se i uređenje potoka Koroščak u Novom Marofu, čija vrijednost radova iznosi oko 50.000 eura, dok su radovi na njegovom pritoku Sukek iznosili oko 20.000 eura. Ujedno su odrađene i hitne intervencije na vodotocima ispod bolnice i kod poduzetničke zone, a prošle godine uređen je i kanal S-30 u vrijednosti radova od oko 40.000 eura.

Direktor Hrvatskih voda Milan Rezo istaknuo je kako Hrvatske vode svake godine na području Novog Marofa ulažu velika sredstva.

gnm-obilazak-hrvatske_vode_2.jpg

- U prvom kvartalu 2024. godine na području grada Novog Marofa u preventivne, redovne i izvanredne mjere obrane od poplave uloženo je približno 215.000 eura. Prosječno, na području grada Novog Marofa, Hrvatske vode su kroz protekle godine do sada ulagale između 350.000 do 500.000 eura kroz svoje aktivnosti, s obzirom na to da se radi o gradu Novom Marofu kao najvećem površinskom dijelu koje obuhvaća našu najveću rijeku Bednju što se tiče malog sliva Plitvice i Bednje - rekao je direktor Rezo.

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač zadovoljan je što Hrvatske vode kontinuirano ulažu.

gnm-obilazak-hrvatske_vode_7.jpg

- Radi se o velikim investicijama koje Grad sam ne bi mogao provesti, barem ne u tolikom omjeru, jer na našem području se nalazi veliki broj vodotoka. Godinama njegujemo dobru suradnju s Hrvatskim vodama i vjerujem da će se ta suradnja nastaviti i u budućnosti – rekao je Jenkač.

gnm-obilazak-hrvatske_vode_1.jpg