Novi Marof: Na Gradskom vijeću utvrđene lokacije reciklažnih dvorišta

Napisao/la: Varaždinske vijesti -
Novi Marof: Na Gradskom vijeću utvrđene lokacije reciklažnih dvorišta Foto: Grda Novi Marof

Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa, izvješće gradonačelnika o radu u prvoj polovici ove godine te izbor novog Savjeta mladih bile su teme 11. sjednice Gradskog vijeća Grada Novog Marofa, koja je održana ovog četvrtka.

Članovi Gradskog vijeća Novog Marofa prihvatili su 2. Izmjene i dopune Prostornog plana uređenja Grada Novog Marofa. Prostorni je plan uređenja bio donesen 2002. godine, a izmjene i dopune 2009. godine.

– Ovim izmjenama i dopunama utvrđene su lokacije reciklažnog dvorišta za komunalni otpad kod autobusnog kolodvora te reciklažnog dvorišta za građevinski otpad zapadno od bivšeg odlagališta Čret. Predviđeno je i proširenje svih postojećih groblja sukladno potrebama i prostornim mogućnostima kao i proširenje ugostiteljsko-turističke namjene na Grebengradu – pojasnio je gradonačelnik Novog Marofa, HDZ-ov Siniša Jenkač.

Na sjednici je Jenkač podnio izvješće o radu za prvu polovicu godine. Istaknuo je projekte gradnje kanalizacije te izradu projektne dokumentacije za Aglomeraciju Novi Marof, gradnju nogostupa i uređenje nerazvrstanih cesta, kao i gradnju javne rasvjete. Posebno je spomenuo sanaciju odlagališta komunalnog otpada Čret za što je dobiveno bespovratnih 13,3 milijuna kuna, te još 2,5 milijuna kuna za izgradnju reciklažnog dvorišta, a preko Fonda za zaštitu okoliša nabavlja se 3290 spremnika za odvojeno prikupljanje otpada.

- Aktualna su i ulaganja u objekt dječjeg vrtića u Novom Marofu, društvene domove u Orehovcu, Sudovcu i Završju Podbelskom te u obnovu utvrde Grebengrad, kao i u osnovnu i srednju školu, a izgrađen je novi objekt Centra za socijalnu skrb te objekt bolnice u Novom Marofu – kazao je Jenkač te izvijestio i o izradi Glavnog projekta za gradnju istočne obilaznice naselja Novi Marof, idejnog rješenja za uređenje raskrižja D3 i ŽC 2135, projektne dokumentacije za rekonstrukciju državne ceste D24 Pece-Mađarevo-Novi Marof te idejnog projekta za rekonstrukciju državne ceste D22 Sudovec-Gornja Rijeka.

Gradsko je vijeće Novog Marofa izabralo sedmero članova Savjeta mladih između 14 kandidatura za članove i zamjenike članova Savjeta.

Vijećnici su donijeli i odluku o otkupu zemljišta za izgradnju groblja u Novom Marofu, a za otkup 35 tisuća četvornih metara u proračunu bi trebalo osigurati 1,76 milijuna kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.