NOVI MAROF I BREZNIČKI HUM Zaprimaju se prijave šteta uzrokovanih tučom 16. lipnja Foto: VV arhiva / ilustracija

NOVI MAROF I BREZNIČKI HUM Zaprimaju se prijave šteta uzrokovanih tučom 16. lipnja

Varaždinske vijesti | 25.6.2024. u 16:40h | Objavljeno u Našim krajem

Župan Anđelko Stričak donio je 20. lipnja Odluku o proglašenju prirodne nepogode - tuča, za područja Grada Novog Marofa i Općine Breznički Hum, koja je prouzročila velike materijalne štete na poljoprivredi, komunalnoj infrastrukturi i prometu 16. lipnja.

>> Tuča na području Novog Marofa prouzročila velike štete

>> Župan Stričak proglasio elementarnu nepogodu od tuče za Grad Novi Marof i Općinu Breznički Hum

- Gradsko povjerenstvo za procjenu štete od prirodnih nepogoda zaprimat će prijave šteta od oštećenika (s područja Grada Novog Marofa) sukladno Zakonu o ublažavanju i uklanjanju posljedica prirodnih nepogoda i Pravilniku o registru šteta od prirodnih nepogoda, nakon čega su dužni prvu i konačnu procijenjenu štetu prijaviti županijskom povjerenstvu putem Registra štete - priopćili su iz Grada Novog Marofa.

Šteta se prijavljuje na Obrascu PN (dostupnom na web stranici Grada), putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., poštom na adresu Grad Novi Marof, Trg hrvatske državnosti 1, Novi Marof, ili osobno u nadležnom odjelu Grada Novog Marofa, 1. kat, soba br. 7, zaključno do 14. srpnja 2024. godine.

Prirodna nepogoda od tuče proglašena je i za područje općine Breznički Hum, a poljoprivrednici s područja općine mogu svoje štete prijaviti svaki radni dan od 10 do 12 sati u prostorijama Općine Breznički Hum od 24. do 28. lipnja.

- Molimo poljoprivrednike da za prijavu pripreme zadnji Zahtjev za potporu ili Zapisnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta. Prijavu štete od tuče mogu podnijeti poljoprivrednici za poljoprivredne površine upisane u Zapisnik o evidenciji uporabe poljoprivrednog zemljišta - napominju iz Općine Breznički Hum.