NOVI MAROF Gotov projekt "Nemirni uMirovljenici" u sklopu kojeg su penzići plesali, ali i slušali evergreene! Foto: Grad Novi Marof

NOVI MAROF Gotov projekt "Nemirni uMirovljenici" u sklopu kojeg su penzići plesali, ali i slušali evergreene!

VV | 14.10.2022. u 17:30h | Objavljeno u Našim krajem


Dana 12. listopada u velikoj dvorani Kulturnog centra Ivan Rabuzin održana je završna konferencija projekta "Nemirni uMirovljenici”.

Projekt je započeo u listopadu 2020. godine, a završava 18. listopada ove godine, a sufinancirala ga je Europska unija iz Europskog socijalnog fonda (Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali” 2014.-2020.) Nositelj projekta je Udruga umirovljenika Novi Marof, a projektni partneri Udruga umirovljenika "Zajedno”, Centar tradicijske kulture Varaždin. Pučko otvoreno učilište Novi Marof i Grad Novi Marof. Ukupna vrijednost projekta iznosi 842.971,71kn od čega je 85% sufinancira od Europski socijalni fond, a 15% Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Uspješnom provedbom projekta unaprijeđeni su kapaciteti udruga umirovljenika koje djeluju na području grada Novog Marofa, grada Varaždinske Toplice i obližnjih općina za provođenje programa aktivnog starenja zasnovanih na međusektorskoj i međugeneracijskoj suradnji. Unaprijeđeni su i kapaciteti ključnih dionika koji djeluju na području grada Novog Marofa, Varaždinske Toplice i obližnjih općina za uspostavljanje modela socijalne inovacije putem kojeg se osigurava aktivno participativno sudjelovanje umirovljenika u održivom razvoju lokalnih zajednica.

Tijekom uspješne provedbe projekta 260 umirovljenika sudjelovalo je u u dramskim i plesnim radionicama, zboru, radionici kreativnog pisanja, slušaonici evergreena i nordijskom hodanju.

Screenshot_2022-10-12_at_17-50-16_press_release_zavrsna_konferencija_20221012-2.pdf.jpg