Novi Marof: Dani službenice Božje Marice Stanković od 23. do 24. rujna

J.Š./Varaždinske vijesti | 21.9.2016. u 08:43h | Objavljeno u Našim krajem

Župa sv. Vida i sv. Jurja Madžarevo, Gradska knjižnica i čitaonica „Novi Marof“ te volonteri projekta „Grofica Lujza“ pod pokroviteljstvom Grada Novog Marofa organiziraju Dane službenice Božje Marice Stanković 23. i 24. rujna.

Prvog dana događanja 23. rujna održat će se u Kulturnom centru „Ivan Rabuzin“ u Novom Marofu s početkom u 18 sati izvedba dramsko-scenske igre pod nazivom „Gospa od Svijećnice“ u izvedbi dramske družine „Ozana“ iz Visokog.

Dramsko-scenska igra prikazivati će događaje iz djetinjstva službenice Božje Marice Stanković tada Marije Vragović. Uslijedit će otvorenje izložbe dječjih radova predškolskog i ranog školskog uzrasta pod nazivom „Svjetlost svijeća“ te predavanje o bl. Ivanu Merzu, bliskom suradniku i prijatelju službenice Božje Marice Stanković koje će održati p. Božidar Nagy.

Idućeg dana, 24. rujna u Župnoj crkvi sv. Vida i sv. Jurja u Madžarevu održat će se koncert duhovne glazbe s početkom u 16.30 sati. Duhovnu glazbu izvest će desetak župskih zborova s područja Varaždinske i Bjelovarsko-križevačke biskupije te Riječke i Zagrebačke nadbiskupije.

Galerija slika