Novi Marof: 394 tisuća kuna za modernizaciju nerazvrstanih cesta i 300 tisuća za sanaciju klizišta

VV | 21.6.2018. u 08:15h | Objavljeno u Našim krajem

Nastavlja se državna potpora infrastrukturnim i komunalnim projektima Grada Novog Marofa koji je tako za modernizaciju odnosno asfaltiranje nerazvrstanih cesta iz Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja dobio 394.000 kuna.

Odluku Gradu Novom Marofu o sufinanciranju projekta „Modernizacija – asfaltiranje nerazvrstanih cesta na području Grada Novog Marofa u 2018. godini“ u iznosu od 394.000 kuna gradonačelniku, HDZ-ovom Siniši Jenkaču, u srijedu je u Vinici uručio ministar graditeljstva i prostornoga uređenja i potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske Predrag Štromar.

Riječ je o jednoj od 26 odluke o sufinanciranju projekata gradova i općina Varaždinske županije za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i
ujednačavanje komunalnog standarda u 2018. godini u ukupnom iznosu od 6 milijuna kuna.
– Grad Novi Marof dobio je jedan od najvećih iznosa za modernizaciju nerazvrstanih cesta među 26 projekata za koje je danas ministar graditeljstva
načelnicima i gradonačelnicima iz Varaždinske županije podijelio odluke. Ovo je samo nastavak velikih ulaganja u cestovnu infrastrukturu na području Novog Marofa, a kruna je svakako najavljeno ulaganje u gradnju istočne obilaznice vrijednosti više od 80 milijuna kuna – izjavio je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao da su osim velikih ulaganja u prometnice jednako važna i „manja“ ulaganja.
– Cilj nam je za sve naše sugrađane stvoriti jednake uvjete života bez obzira žive li oni u centru Novog Marofa ili u udaljenijim mjestima. Kvalitetne prometnice moraju imati svi i to je politika ove izvršne vlasti od koje ne odstupamo – poručio je Jenkač.

Inače, osim dodjele odluke za modernizaciju nerazvrstanih cesta Jenkač je s ministrom Štromarom potpisao ugovor o dodjeli 300 tisuća kuna za sanaciju klizišta u Strmcu. Riječ je o odobrenju sredstava na temelju javnog poziva Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja objavljenog krajem veljače ove godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci