Nove autobusne nadstrešnice u Zlogonju i Gornjoj Višnjici Foto: Grad Lepoglava

Nove autobusne nadstrešnice u Zlogonju i Gornjoj Višnjici

M.B./Varaždinske vijesti | 30.10.2015. u 17:04h | Objavljeno u Našim krajem

Učenici i ostali putnici koji čekaju dolazak autobusa u Zlogonju i Gornjoj Višnjici više neće morati pri tom stajati uz sam rub kolnika, kisnuti te biti na suncu ili vjetru. Naime, u Zlogonju i Gornjoj Višnjici su na dvama novim autobusnim ugibalištima koja je Grad Lepoglava izgradio u suradnji sa Županijskom upravom za ceste, postavljene autobusne nadstrešnice.

- Nadstrešnice i njihovo postavljanje financirala je Varaždinska županija s 30.000 kuna, a postavljene su u okviru projekta "Poboljšanje potporne cestovne infrastrukture - nadstrešnice za autobusna stajališta", koji ispred Varaždinske županije, od 2007. godine, provodi Varaždinska agencija za marketing i promidžbu. Cilj tog projekta povećanje je sigurnosti na cesti – pojasnila je direktorica Varaždinske agencije za marketing i promidžbu Štefica Španić dodajući da je na području Varaždinske županije tako postavljena 231 nadstrešnica.

- Izuzetno nam je važna sigurnost naših građana u prometu, posebice najmlađih. Učenici zahvaljujući izgrađenim autobusnim ugibalištima i postavljenim nadstrešnicama čekaju dolazak autobusa sigurniji, a čekanje im je ugodnije jer se u slučaju nepovoljnih vremenskih neprilika imaju kamo skloniti. Do sada je na području grada Lepoglave postavljeno 13 ovakvih nadstrešnica. S ovima u Zlogonju i Gornjoj Višnjici bit će ih 15 – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić, koji je sa svojim zamjenikom Hrvojem Kovačem i Šteficom Španić pratio postavljanje novih nadstrešnica na području grada Lepoglave.

Inače, u izgradnju autobusnih ugibališta u Zlogonju i Gornjoj Višnjici i to za kompletne pripremne radove za postavu nadstrešnica, Grad Lepoglava je uložio gotovo 90.000 kuna.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci