Nova pekara u Trnovcu, investicija od 2 mil. kuna omogućila zapošljavanje još četiriju djelatnika

Varaždinske vijesti | 3.2.2021. u 09:43h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Trnovca ovog tjedna stiže još jedna lijepa gospodarska priča. Naime, Pekara Klas koja posluje već 24 godine i zapošljava 60 djelatnika, otvorila je još jednu trgovinu.

„Ovo je naša četvrta trgovina koju otvaramo, a ideja je da svaka trgovina zasebno ima nultu stopu zagađenja, na način da iskorištavamo samo obnovljive izvore energije kojima se kasnije služimo za proizvodnju pekarskih i pečenih pekarskih proizvoda u prodajnim prostorima“, rekao je prilikom otvorenja vlasnik Drago Sitar.

Iako ovo nije bila najpogodnija godina za poduzetnike, Pekara Klas hrabro je ušla u investiciju vrijednu 2 milijuna kuna, a kojom su se otvorila četiri nova radna mjesta.

„Zahvaljujem podružnici Sberbank u Varaždinu što je prepoznala ideju i pretvorila je u stvarnost, Hrvatskoj agenciji za malo gospodarstvo, inovacije i investicije koja je dala jamstvenu potporu, a zahvaljujem i načelniku Općine koji je uvijek spreman pomoći u ovakvim projektima“, poručio je Sitar.

Kupci će u ponudi pronaći 20-ak osnovnih i specijalnih vrsta kruha, 40-ak vrsta punjenih peciva, a tu su i kolači, razne vrste tjestenina te mlinci od heljde.

„Smatramo da smo našli odgovor na izazove koji su pred nama i da imamo asortiman koji će zadovoljiti potrebe kupaca, ali i doprinijeti potražnji i povećanoj ponudi ovoga kraja. Naši su kupci prepoznali naš trud i kvalitetu proizvoda, a mi konstantno radimo na daljnjem unapređenju“, poručio je vlasnik.

Veliku podršku Pekari Klas pružila je i Općina Trnovec Bartolovečki koja kontinuirano njeguje dobru suradnju s poduzetnicima na svom području.

„Danas sam izuzetno sretan što nazočim otvorenju ove prekrasne trgovine pekarskim proizvodima koja je u vlasništvu obitelji Sitar te im čestitam na ulaganju u vremenima koja nisu lagana za poduzetnike. Na našem području imamo i proizvodnju tjestenine, a svi proizvodi pekare Klas su, mogu reći i iz osobnog iskustva, izuzetno kvalitetni“, rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Kako je proteklu godinu obilježila pandemija koja je zadala težak udarac poduzetnicima, Općina je našla načina kako da im olakša poslovanje u neizvjesnim vremenima.

„Našim gospodarstvenicima koji nisu mogli raditi prošle smo godine pomogli oslobađanjem od plaćanja komunalne naknade za tri krizna mjeseca. Ovih smo dana donijeli odluku da će svaki gospodarstvenik koji ne radi dobiti jednokratnu pomoć od 3 tisuće kuna, a oslobađamo ih i poreza na potrošnju. Svi naši ugostitelji koji ne rade dobit će tu pomoć na svoje račune u narednih 30-ak dana, a vidjet ćemo kako će se situacija dalje razvijati. Pomoći ćemo koliko god ćemo moći da nastave raditi u ova teška vremena“, poručio je načelnik Šamec izrazivši nadu da će svi oni ubrzo ponovno početi raditi kako ne bi trebali tražiti pomoć, već bi zaradili za sebe i svoje obitelji.