Nova igrala i ograda, a uskoro i proširenje vrtića Suncokret u Svetom Đurđu

| 21.6.2023. u 18:53h | Objavljeno u Našim krajem

- Općina Sveti Đurđ osigurala je značajna sredstva za Dječji vrtić “Suncokret”, za uređenje okoliša s dječjim igralima, kao i za ogradu oko botaničkog vrta našeg vrtića. Dobivenim sredstvima u iznosu od 29.040 eura roditelje ćemo osloboditi plaćanja boravka djece u vrtiću “Suncokret” za lipanj - rekao je načelnik općine Sveti Đurđ Josip Jany.

Ovih dana počinje postavljanje igrala za što su Općini odobrena sredstva u iznosu od 33.000 eura. Središnji državni ured za demografiju i mlade prošli tjedan je odobrio 25.264,40 eura za uređenje ograde oko botaničkog vrta. Sve te projekte Središnji ured za demografiju i mlade kao i Ministarstvo graditeljstva financiraju djelomično, a Općina će doplatiti razliku. Općina je pokrenula i projekt proširenja dječjeg vrtića te će se taj projekt kandidirati prema Ministarstvu graditeljstva.

- Općina je kupila susjednu parcelu koja će se promjenom prostornog plana pripojiti parceli dječjeg vrtića. Namjena parcele je izgradnja igrališta s umjetnom travom za polaznike dječjeg vrtića, a projekt je kandidiran prema nadležnom Ministarstvu – rekao je načelnik Josip Jany.