Noć muzeja u Muzeju planinarstva Ivanec i ove godine na digitalnim platformama Foto: Grad Ivanec

Noć muzeja u Muzeju planinarstva Ivanec i ove godine na digitalnim platformama

Varaždinske vijesti | 27.1.2022. u 10:44h | Objavljeno u Našim krajem

Muzej planinarstva Ivanec i ove se godine uključuje u nacionalnu manifestaciju Noć muzeja koja se odvija na temu "Muzeji – između stvarnog i digitalnog".

Budući da će Muzej planinarstva u manifestaciji sudjelovati jubilarni, peti put, prigoda je to za retrospektivu brojnih događaja, stvarnih i digitalnih, proteklih Noći muzeja u Ivancu.

- Kroz "Vremeplov ivanečkih muzejskih noći" uz videosnimke, fotografije i razgovore sa sudionicima prisjetit ćemo se planinarskih izložbi, učeničkih nastupa i druženja uz logorsku vatru, a novim sadržajima publici približiti ivanečku baštinu - poručuju iz muzeja.

U programu sudjeluju arheologinja i povjesničarka umjetnosti Ivančica Peharda, koja će otkriti kako je tekla priprema prvih izložbi u Noći muzeja, potom Laura, Helena i Ares, učenici OŠ Ivana Kukuljevića Sakcinskog, Ivanec, sa svojom mentoricom, učiteljicom povijesti Suzanom Jagić, koji su u manifestaciju uključeni u sklopu projekta "Moj grad u muzeju" te Vesna Štruklec koja će u Noći muzeja oživjeti jedan zaboravljeni zimski običaj.

- Za kraj programa čut ćemo stihove pjesnika Darka Fodera na izvornom ivanečkom govoru koje prate predivne slike Ivanca i Ivanščice - ističu iz Muzeja planinarstva.

Autorica programa je povjesničarka i kustosica Ana Škriljevečki, a video će pripremiti fotograf i snimatelj Zoran Stanko.

Program možete pratiti na Facebook stranici i YouTube kanalu Muzeja planinarstva u petak, 28. siječnja od 18 sati.