Nekadašnja udomiteljica iz Strmca Podravskog i sama bi mogla ostati bez krova nad glavom

| 9.9.2019. u 18:29h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Zbog iznosa od stotinjak tisuća kuna bivša udomiteljica iz Strmca Podravskog mogla bi ostati bez kuće u kojoj živi gotovo cijeli život.

Nakon osam godina suđenja na Općinskom sudu u Varaždinu prošle je godine donesena presuda kojom je Josipa Obadić dužna vratiti svom bivšem štićeniku nekoliko poljoprivrednih strojeva te iznos od 101.517 kuna sa zateznim kamatama. S obzirom da mu dosad nije isplatila novac, pokrenuta je ovrha nad njezinom nekretninom u Strmcu. Ukoliko kuća uskoro završi na bubnju, 82-godišnja starica mogla bi, kako sama kaže, postati socijalni slučaj.

Na Rješenje o ovrsi nedavno je uputila žalbu kojom traži da se ovrha odgodi kako bi sama mogla prodati kuću po tržišnoj cijeni i tako isplatiti tužitelja, ali i da joj ostane nešto novca kojim bi sebi mogla platiti razliku za smještaj u Domu za starije i nemoćne osobe u Varaždinu. Presuda je donesena u travnju 2018. godine te je, nakon odbačene žalbe, postala pravomoćna u srpnju prošle godine. U studenom 2018. godine na njezinu je nekretninu upisana ovrha u korist tuženika, a tijekom ljeta ove godine stiglo joj je i Rješenje o ovrsi.

Nekretnina je u Zemljišnim knjigama zavedena pod k.č. br. 580/42 kao Oranica u Melincih te na vlasničkom listu nisu zavedeni objekti. Stoga se trenutačno u Županijskom Upravnom odjelu za prostorno uređenje, graditeljstvo i zaštitu okoliša riješava upis objekta kako bi se stekli preduvjeti da se kuća može prodati na tržištu te bi za nju, prema procjeni posrednika za promet nekretnina, mogla tražiti oko 50.000 eura.

- Svjesna sam da moram poštivati sudsku odluku, ali mislim da ne zaslužujem da me se izbaci iz kuće, pa molim da se ovrha odgodi na kraće vrijeme kako bi mogla sama prodati kuću. Molim da se u obzir uzmu moje godine i moje zdravstveno stanje, koje se pogoršalo uslijed dugogodišnjeg sudskog postupka. Ukoliko će se imanje prodavati po sudu, svjesna sam da neću dobiti ništa i da ću postati socijalni slučaj. Smatram da to nisam zaslužila i da u svojim godinama s pravom očekujem pravednost i poštovanje - stoji u njezinoj žalbi na Rješenje o ovrsi.

Više o ovoj temi možete pročitati u novom broju Varaždinskih vijesti